annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Back to school...

Kategori:Allmänt Skolan

Äntligen äntligen så är det dags för skolan igen..träffa mina kära kamrater. Usch vad man saknar dem när man är borta och hur ska det bli när skolan tar slut..???
 
Har uppdaterat dåligt men det har bara varit magsjuka,tvätt etc i detta hus över 1 vecka nu och det är inte kul att skriva om =)
 
Nu hoppas jag att dem klarar sig från sjukdomar och även jag! Nu är det iaf lugnare på Jespers jobb så blir de sjuka får han vara hemma. Nu är det ju sista spurten i skolan och jag missade mycket förra veckan men det kan jag inte tänka på nu.Blicka framåt bara!!
 
En rolig sak är iaf att vi köpte en lekstuga igår så nu är det bara att försöka få hem den och måla om den!!
 
Ha det gott// A

Fortfarande sjuka

Kategori:Allmänt

Så hemskt när barnen är sjuka och man inte kan göra så mycket för dem. Magsjuka är verkligen pest och pina! Jag e törstig, jag torkar ut, jag är hungrig..etc..hela dagen igår gick dessa meningar om och om igen. Och för att inte gå ingående men blir jag inte sjuk nu av att blivit spydd på och hostad rakt i ansiktet, då vette sjutton.
 
Sov på soffan med ida-li inatt och har sovit skitdåligt, vaknat minst hundra ggr av att hon dricker vatten med tesked i glas..kling kling..jag är som ett kryss nu =( Nu ska jag dricka kaffe och kolla på nån film med barnen.Gabbe e ju också hemma så han inte drar med sig nån smitta. Är iaf glad att gumman fått i sig några teskedar yoghurt. Min lilla gumma =( så ynklig
 

Trodde vi klarat oss

Kategori:Allmänt

Fy sjutton för magsjuka. Imorse var det ida-li´s tur. Åh, jag trodde vi klarat oss. Har ju massor nu i skolan och har helgen uppbokad. Gud vad surt men kan inte styra detta. Hoppas bara det ger sig snart för snuttan. Hoppas alla andra klarar sig.
 
Är lite spänd och håller tummarna för en sak jag gjort och det gäller inte mig, men en nära vän till mig.Tralalalala....!!!!!
 
// Kram

Städardag

Kategori:Allmänt

Vilken dag! Städat i stort sett hela huset inkl. källaren så nu kan man gå in i tvättstugan och lilla toaletten =) barnen har städat sina rum och tvättmaskinen har gått varm.Märkt kläder jag glömt till loppisen men nu när jag rensade hittade jag 2 påsar killkläder som jag nog tar med också, herregud!! Det som blir kvar kommer skänkas till bättre behövande. Nån slant kanske man får så det räcker till lite nya sommar kläder till barnen =) 
 
Gabbe är bättre men ff dålig i magen så han blir nog hemma imorgon också. Så det blir VAB imorgon med för mig. Har ju bara 3 1/2 timme i skolan på måndagar.
 
Känner lite panik över sommaren, vet ju inte om jag har nåt jobb eller inkomst alls =( Har ju börjat spåna och kolla upp ang att starta något eget och idag fick jag ett oväntat samtal som gjorde mig glad och förväntansfull. Lite mer svar kommer i slutet av veckan och det ser jag fram emot, väldigt mycket. Jag måste våga nu, känner det. Bara att köra. Går det inte sen har jag iaf försökt. Just nu har jag inget att förlora, jag vill verkligen detta.
 
Nu ska vi köra lite mario cart.. over and out!!  //  Kram

Drömmar

Kategori:Allmänt

Längtar faktiskt till måndag!! Har 2 viktiga samtal angående mina drömmar och min framtid. Hoppas på en positiv start från båda håll! 
 
Håll tummarna för mig!!
 

Sjukstuga

Kategori:Allmänt

Fy sjutton för magsjuka!! Tycker såå synd om Gabriel som var vaken hela natten och sprungit fram och tillbaka från soffan till toaletten. Runt 20 kalsonger har gått åt =( Jag och jesper var som 2 lik på torsdagen!! Blev ingen skola för mig och är måttligt ledsen för att jag missade prova på dagen för blivande elever i fredags. Men ser självklart att min lille kille mår bättre. Han sov i stort sett hela tors/fre och drack 3 festisar. Men imorse kom han ner och väckte mig och såg så där glad och sprallig ut som bara han kan! Mitt hjärta!! Vi har peppar peppar klarat oss. 
 
Idag är Jesper på hälsomässa i Hasselfors och vi ska mysa hela dagen! Jag lyssnar på skön sjungande Michael Bublé...åh han e helt underbart bra..
 
 
Sitter också och tittar i min nya kokbok som kom med posten igår. Sjukt mycket goda recept. Gå gärna in på Åse´s blogg. Finns länkat hos mig
 
 
// A

Exponeringsprov

Kategori:Allmänt Skolan

I onsdags var det dags för exponeringsprov. Tiden gick väldans fort och vi slet. Men vi är väldigt nöjda med resultatet. Ibland är det inte så lätt att fixa allt på utsatt tid och vi hann inte med att få upp vår skylt och prislista. Jag är inte nöjd med vissa saker men vad gör man..?? Nu är det iaf uppe men försent och det lär dra ned vårt betyg, men jag gråter inte för det. Tänker inte jobba med exponeringar på heltid och detta lär man sig i sinom tid. Kommer ju göra på mitt vis iaf =) Tackar även läraren Kent som hjälpte Sivan att skruva upp amplarna på väggen!!!!!!
 
 

 
 
 
 
 
Då alla fick deadline till 24.00 så valde vi att skriva ordning det vi skulle lämna in på datorn, så detta tog jag åt mig att göra. Mitt i skrivandets stund fick vår son magsjuka så när klockan var 23.30 mailade jag in detta till vår lärare. Hade lite smått panik men det gick som tur va =) vad gör man när ens barn blir sjuk??
 
// AnnSophie

Hårdkörning

Kategori:Begravningsdekorationer

Denna vecka är det hårdkörning på begravningsdekorationer. Imorgon ska vi dock ha prov i skylt exponering och det ska bli kul, också skönt när det är klart. Denna dekoration gjorde jag idag
 
 
 
 
Gjorde även en begravningsbukett
 
 
Ikväll är jag och barnen hemma själva så min kvällsmat bestod av avocado,räkor,majonnäs,citron och ägg..mums vad gott!!
 
 
Gratulerar även Åsa N till jobbet!! Såå kul. All lycka till dig. 
 
// A

Valfri begravnings dekoration

Kategori:Begravningsdekorationer

Idag fick vi göra en valfri begravnings dekoration av de blommorna som var kvar och jag valde att göra ett hjärta. Är inte riktigt klar än fixar det sista imorgon. Så här blev den 
 
 
 
Gabbe hade ramlat på dagis så han hade fläskläpp, min lilla kille :( Skönt att komma hem och fick måla naglarna på busfröna
 
 
Då var denna måndag slut!!
 
// A

Måndag

Kategori:Allmänt

Måndag och jag är såå trött och har en huvudvärk från helvetet!! Tur det är kort dag idag. Har inte gjort mycket men en promenad med min lilla korv iaf..
 
 
 
Dags för dusch och sen iväg till stationen..

Helgen

Kategori:Allmänt

Helgen har varit lugn med lekkompisar och besök hos en kär vän. Lördagen började med att jesper åkte till Askersund och ida-li´s kompis emrick kom hit. De spelade nintendo wii så det stod härliga till =)
 
 
 
 
Jag märkte det sista på kläderna jag ska sälja på loppis i Hova den 20 April..så kom dit!!
 
 
 
Efter flera timmars lek var det dags att fixa kvällsmat men vi hann inte så långt. Gabbe somna tidigt och vi satte oss med gumman och spelade, sen bestämde vi oss för att köpa pizza. Mysigt hade vi , mer sådana kvällar. Söndagen åkte vi till Nettan för att fira hennes gullungar alva och alfred. Vi missade ju kalaset på lördagen. Gud vilka energi knippen och jag beundrar även nettan. Nu när hon är själv (ofrivilligt) så stod hon och målade bräder när vi kom dit! Så stark. Nu blir det att åka dit med husvagnen i sommar och hjälpa till att måla!! 
 
Åkte förbi Jespers Jobb som ska öppna en filial i Örebro och man kan inte mista skylte på Aspholmen!!
 
 
 

Ekonomi och fredag

Kategori:Allmänt

Idag är ingen vanlig dag för det är Lovisas födelsedag..HURRA HURRA HURRA!!! Goa lilla Lovisa fyller 20 år idag.
 
 
 
Fredagarna kommer fort. Idag har vi ekonomi med Kalle-ponken igen. Vi började med en liten film om blommor.
 
 
Sen pratade vi om  hur mycket vi tjänat  på vårt företag vi hade när vi var i Skövde på UF mässan.  Jag hade så ont i ryggen så jag hängde knappt med alls. Sen var det dags att gå upp och fika med brudana och vi hade köpt tårta till Lovisas förvåning =) och vi vill ju inte att hon ska döö utan det är ett återkommande uttryck av henne ..typ..öhhh.dööhh.. =)
 
 
 
Den var mumsigt värre!! Sedan fortsatte dagen med ekonomi och vi fick lite uppgifter då vi inte har ekonomi på fredag utan att det är prova på dag för nya elever inför hösten.
 
Sen åkte jag hem och hämtade mina hjärtan på dagis och drog till mormor för goda biffar..mums..
 
// A

Redovisning av min tidsepok rokoko

Kategori:Allmänt Skolan

Som sagt, idag ska vi ha "provet" i stilhistoria och jag hade ju då Rokoko. Har varit väldigt stressande kan jag meddela men jag blev ändå väldigt nöjd med mitt slutresultat. Då rokokon dominerade i pastell färger så ville jag ha en väldigt ljus bukett. Visste inte vad det fanns för blommor så jag hade svårt att bestämma detta innan. Men jag hittade rosor,tulpaner,gerbera,santini och linoleum i ljusa färger så det fick det bli. 
 
Hade först tänkt mig en bukett men tänkte att det blir nog bättre med ett arrangemang, så här blev den till slut.Då runda buketter var populärt körde jag på ett runt arrangemang. Och santini satte jag i ett vågmönster för lite mer effekt
 
 
 
 
 
 
Sen satte vi oss i bilarna och drog ned till antik loppisen och Olle. Där fick vi en stund på oss att arrangera det på bästa sätt och så här blev det hos mig
 
 
Skönt nu när detta är över då det har varit stressigt, men nu kör vi på nästa uppgift!
 
// A
 

Gustavssons blommor

Kategori:Allmänt Skolan

Idag var det dags att bege sig till Gustavssons Blommor i Skultorp inför handling av material och växter till vårt praktiska prov i exponering nästa onsdag. Jag åkte tåget till Skövde och gick vidare till Susanne där Åsa plockade upp oss.
 
Herre jisses vad mycket fint det fanns =) Bla. dessa fjärilar
 
 
Jag , Siv och Åsa hittade vad vi ville ha och bestämde oss för att utnyttja krukorna vi har på skolan, så det blev bara blomköp för vår del.
 
Tillbaka på skolan började vi rensa och göra rent på vår exponerings yta och vi har en bra idé på hur det ska se ut och jag tror det kommer att bli jättefint! Så här ser det iaf ut innan allt är på plats
 
 
Känner en smått stress inför vårt stilartsprov imorgon, så mycket att hinna på kort tid. Men är klar med allt förutom lite kvar på power point redovisningen. Sen är det ju blomster arrangemanget att fixa imorgon oxå och jag vet inte ej vilka blommor som finns att tillgå, men det får vi ta imorgon.
 
// A

Tillbaka i skolan

Kategori:Allmänt Skolan

Idag var det då dags..tebax efter 2 veckors praktik och 1 veckas påsklov. Måntro att vi hade mycket att prata om :)Vi började med att gå igenom och berätta om våra praktikplatser. Alltid kul att höra hur de andra haft det. Sen ska vi ha ett praktiskt prov i stilarter på torsdag, så vi åkte ned till en antik loppis i Töreboda där vi fick välja varsin möbel som vi ska skriva om och även dekorera. Jag valde en fin stol som visade sig vara Rokoko så det blev min stilartsform.
 
Efter lunchen var det bara att börja skriva om rokoko samt att det ska göras en PowerPoint presentation av det. Så det blir bara att fortsätta hemma ikväll så det hinner bli klart på torsdag. Längtar efter mina hjärtan hemma ♥ Ha det gott!!

Sammanfattning av påsklovet

Kategori:Allmänt

Ja, det har varit väldigt lugnt här hos oss i Laxå. Vi var bortbjudna till ett par nära vänner helgen innan påsk och det var väldigt kul. Man ses inte så mycket nu då vi båda tjejer studerar. Söndagen så åkte vi till svärmor då hon har fyllt år. Gabriel fick nya solbrillor, han blev så cool.. =)
 
 
I början på veckan var vi till Ing-marie och Bengt. De har en pojk i samma ålder som Gabriel och de går på samma dagis. De har en bonnagård =) och vi försöker att ses så ofta det går.De hade fått så fina små lamm ungar 
 
 
 
Några som verkligen tar det här med att slappa på fullste allvar är Nisse & Tuss
 
Vi har varit ute mycket nu när det har varit så fint väder och Jesper passade en dag på att göra våra bilar vår fina. Dock är detta ingen ovanlig syn hemma på vår gård =) tror han är lite beroende av att tvätta bilarna ;)
 
 
Långfredagen fick vi en nattgäst, Joelie sov här och det va full fart i vanlig ordning. Påskafton var lugn och barnen hade ingen större lust att gå utklädda. De ville enbart ha lite fräknar och gå till grannen och där fick de varsinn chokladkaka, som om de behövde mer godis =) de hade redan fått varsin påse från dem på fredagen. Vi gick till mor o far för påsklunch och kaffe med tårta.Lika gott varje år och man blir helt slut =)
 
Skrev lite fint till Fredrik vår lärare på påskafton..han måste ju se att jag ff övar..dock med en skit penna =)
 
 
Gick hem vid 17.30 och då ville barnen va ute och leka en stund så det fick dem. Jag gjorde kaffe och fixade lite mys till oss, så när de kom in mös vi i soffan med Ice Age 4 på tv´n. Vi är verkligen bäst på att mysa ihop som en familj..dåligare med mig och sambon, vi har aldrig egentid ihop =) 
 
Söndagen spenderades på Marieberg då vi upptäckte att Ida-Li´s vinter skor gått sönder. Känns väldigt drygt att behöva köpa nytt nu. Men vårskorna var framplockna och vinterskorna borta, så det fick bli ett par gummistövlar i större strl med extra tjock sula. Blev 2 par springskor oxå =) skulle nog vilja ha ett par likadana som gummans ;)
 
 
 
Spexaren =) 
 
Vi var även inne på Media Markt och kollade på kaffe maskin till mammi =) jag kunde dock inte bestämma mig så jag struntade i att köpa en. Men jag vill så gärna ha en,måste bara fundera på vilken men tror det kommer att bli en sådan här:
 
 
Vi stod i valet och kvalet att köpa ett Nintendo Wii..efter mycket velande så köpte vi ett iaf..och shit vad kul vi hade igår kväll. Ungarna dansade så de var helt svettiga, så man kan ju inte säga att de blir "sittandes" och spelar iaf. Sen spelade vi Mario Kart och jag som satt och klagade på barnen fick snabbt äta upp mina egna ord, för jäklar vad svårt det va =)
 
 
Idag är det röd dag så vi är lediga från skolan även idag. Då passade faster Maria med familj på att komma hit, även farfar var med. Jag fick ett gulligt litet arrangemang 
 
 
Korv med bröd skulle inköpas men då korvbröden va slut! på Ica så fick det bli hamburgare istället. Tror inte nån blev ledsen över detta ;=
 
 
Nu är det kvällen och skolväskan ska packas inför 8 veckors intensiv slutspurt av florist utbildningen! Herre jisses, vad tiden går fort! Längtar efter att få se alla igen och vi har nog mycket att prata om. 
 
Ha det gott // A
 
 
 
 
 
 
 
 
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook