annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Dollars..

Kategori:Allmänt

Idag drog vi till Dollarstore i Hallsberg och ja, jag handlade lite kan man väl säga =)
Sen vidare in på Lidl och handlade lite, bl.a goda äppelpajer som vi mumsade i oss till kaffet när vi kom hem. Ja vi stannade på donken hem oxå och åt..mmm EL MACO...27 grader i poolen hemma var inte fel heller när vi kom hem men barnen badade lite bara..hade ju fått snygga tatueringar som var mycket roligare än skönt vatten i solen =) Jesper är på grill partaj med jobbet och mitt tisdags kvällsnöje har varit att städa toaletten och hallen. Inte såå kul men fint blev det allt!
 
Nej nu ska barnen och jag lyxa till det med fiskbullar och mos =)
 
 
 
 

Förberedelser

Kategori:Allmänt

Ja snart har vi en 6 - åring i huset..dvs den 4 Juli. Mycket förberedelser inför det FÖRSTA barnkalaset och det är STORT för min "lilla" snutta. Men jag tror jag har läget under kontroll iaf =)
 
Presenter har inhandlats och jag hoppas hon blir glad för det hon får, men allt är ju Monster High som hon önskar sig så jag kan inte tro nåt annat. Lite av detta får hon iaf :
 
     
 
 
 
 
Och en matta blir det oxå men den är inte Monster High =) 
 
Har börjat fixa iordning Ida-Li´s rum lite. Målat över Gabbes färger han hade och då ville hon ha sitt namn i Monster High bokstäver =) så det var bara att googla och sätta igång och måla. Sen ville hon även ha Logo från monster high så det håller jag på med nu. Återkommer med bilder när det är klart.
 
Även om det varit lugnt sen skolan slutade så har det hänt lite hemma iaf. Ida-Li var på avslutning med sin dagisklass då hon nu flyttar till andra sidan av dagis och börjar förskoleklass i höst,stor tjej jag har 
 
 
Poolen vi köpte har blivit väl använd även om vädret varit sådär..
 
 
I fredags kom min syster Lena hit och hon sjöng så fint för mig och min examen =) jag som inte tagit studenten tyckte att detta var mäkta stort =) fick en liten påse och gissa om jag blev glad när det var ett armband från Maria Montazami´s kollektion. Jag bara älskar henne!!
 
 
Jag bara älskar texten..
 
 
Har målat lite bokstäver och blev klar med dessa som blev såå snygga
 
 
Ja nej nu ska jag och barnen äta lite sen ska vi cykla till lekparken lovade jag dem. Sen ska vi måla igen =)
 
Ha det gott!! // A
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redan uttråkad

Kategori:Allmänt

Oj vad långtråkigt jag har på dagarna! Försöker sysselsätta barnen så gott det går men emellanåt men det känns ändå. Och att inte veta om man får några pengar heller,det tar på en. Gabriel cyklar som en tok här hemma då han lärt sig cykla utan stöd hjul. Han e duktig min lilla kille!
 
Idag ska vi försöka få upp poolen jag var inne och köpte igår, så bada får de nog inte göra idag =) då fryser dem ihj'äl. Jag vill köpa en pool värmare som finns men vi får se hur det blir med det =)
 
Ha det gott/
 
 

Ommöblering

Kategori:Allmänt

Vi har möblerat om i barnens rum. De ville inte ha sina våningssängar kvar så det var bara att plock ned dem. Och då dem inte har så stort så blev det jättebra i rummen. Det blev så stora ytor för dem nu. Nu ska det bara inhandlas en ny dvd till Gabbe och då han fick vår 32 tums tv så ska den flyttas till en annan vägg. Måste se till att måla gummans rum snart då hon har alla möjliga färger i det. Blir så när man river väggar =)
 
Jag och barnen har även varit runt hela Laxå med inbjudningskort till Ida-Li´s kalas som snart ÄNTLIGEN ska bli av =) Hoppas alla kan komma. Och det är Monster High tema, så vi har beställt över nätet ett helt set med saker. Bra att kunna göra så. 
 
Allt hon önskar sig ska vara monster high och jag har börjat smått =)
 
 
 
Och mer blir det väl innan hon fyller =)
 
 

Onsdag

Kategori:Allmänt

Ja vad skulle man hitta på idag? Jag hade ju varit till Gullspångs Handels trädgård igår för att köpa blommor till mina blomlådor, men de hade inte så fina lobelia, så vid lunch tiden tog jag barnen och mormor och drog till Örebro. Inne på k-rauta hittade jag precis vad jag ville ha, dock inte till mina blomlådor
 
 
 
Tyvärr har vi ju ingen altan så det får bli ett annat år =( Barnen hittade oxå nåt de ville ha =)
 
 
Vi var inne i 4 butiker men ingen hade lobelia, jag höll på att bli tokig! Vi tog en paus och åt lite mat
 
 
 
Jag var såå irriterad när vi skulle åka hem..inga blommor som jag skulle ha nånstans! Tog "bakvägen" över Kumla hem och precis utanför Marieberg så låg det en trädgårds handel och där svängde jag in. Vad skådade mitt öga? Fullt med lobelia blommor och 10 st för 49 kronor. Kunde inte blivit bättre. Jag köpte 30 cerisa plantor haha..perfa!
 
Nu hade jag lite att göra framför mig 
 
 
Jag avslutade med ett glas Rosé och njöt av den fina kvällen
 
 
 
 
 
 

Sista dagarna med gänget

Kategori:Allmänt Skolan

Har inte skrivit på ett tag men ska summera veckan som gått. I måndags var det sista dagen i skolan. Vi var några stycken av tjejerna i klassen som samlades för att ta en bit mat. Det var väldans trevligt
 
 
Vi skulle även idag få reda på våra betyg och vi skulle även städa vårt klassrum vi haft i 40 veckor. Kändes väldigt vemodigt kan jag meddela. Jag är nöjd med mina betyg och omdömen även om jag tycker att ett B i bloggande var helt fel och att förklaringen jag fick inte alls var rättvis, men så är det i världen =)
 
Tisdagen så samlades vi vid Göta Kanal i Töreboda för lite äventyrs golf. Det var riktigt kul faktiskt =)
 
 
Fredrik och Anna-Karin fick även varsitt träd utav oss och även en fotobok med alla tokiga kort på oss som vi tagit under detta året =)
 
 
 
Sen var det dags för lite plockmat =) 
 
 
 
Det var sedan dags att ta farväl av alla men vi skildes inte direkt utan åkte till Kondiset för en kaffe och budapest bakelse ..mums..
 
 
Det fattas 3 klasskompisar men annars var det full trupp. Vad ska jag göra utan er alla?? Herregud, hade jag inte haft er under detta året så vette sjutton! Min lilla familj, ni är otroligt saknade men jag vet att vi snart ses igen. OLSTORP here we come =)
 
 
Ulrika, Vet inte vad jag ska säga..hahaha
 
Jag hoppas att ni alla som läst bloggen kommer att fortsätta med detta. För nu börjar en ny etapp i mitt liv. Utan skolan. Så följ gärna med även på den resan =)
 
Ha det gott// A
 
 
 
 
 
 
 

Examensvecka

Kategori:Allmänt Skolan

Ja, nu är det dags. Sista veckan med prov, kan meddela att mina nerver legat utanpå kroppen hela veckan.Att jag fått ihop nåt överhuvudtaget det är konstigt. Sen vad jag får för betyg det är en annan sak. Är inte 100 % nöjd med mina buketter/dekorationer men jag vet att jag kan bättre. Jag skyller på min nervositet.
 
Måndagen började med att vi fick göra ett rede/konstruktionsrede som vi skulle använda för vår bukett.Sen efter fikat fick vi ett papper på vad för blommor vi skulle få ha under dessa 3 provdagar, och det va inte lite. Tog inget kort på dem för vi fick inte ha våra mobil telefoner framme. Vi fick även ett papper där det stod hur uppläget såg ut under veckan,så man kunde planera lite. Allt gick på tid så vi fick inte hålla på hur länge som helst.
 
Jag tog ingen bild på mitt rede men tänkte göra det på tisdagen, sagt och gjort ,när jag skulle ta kort på buketten så hade den vält när buketterna skulle tas ut så en gerbera blev förstörd =(  men det påverkade inte bedömningen. Så här blev den iaf
 
 
Tisdagen var det dags för begravningsdekoration hög eller låg. Jag valde en låg. Jag känner att jag är väldigt säker på dessa men vet inte vad som hände, fick en total blackout och tyckte att jag inte kunde nåt, men så här blev den
 
 
Torsdagen var det dags för brudbukett. Vi fick börja med att rita vår brudbukett innan vi skulle göra den. Så här blev min skiss. Uppgiften var oxå att göra buketten till en kändis.Jag valde Josefine Sundström en sprallig och glad tjej.
 
 
Färdiga resultatet
 
 
Sommarfärger och inte lik nåt jag gjort förut =) kan ärligt säga att jag kommer nog aldrig tävla iaf, det håller mina nerver inte för =)
 
Fredagen så hade vi vår sista företagsekonomi lektion.Vi skulle till Tidaholm och Mr.Plant och Gustavssons Blommor i Skövde. Mr.Plant var ju helt underbart
 
 
 
 
 
Allt är i konstgjort material..även mitt och silvias mantra fanns där =)
 
 
Vilket även uppenbarade sig på tåget hem..=/
 
 
Nåt skumt är det som händer iaf..haha..
 
Kalle ponken fick en liten avslutningspresent och blev riktigt glad..fanns ju även nåt att mumsa på i påsen =)
 
 
Så va denna vecka slut i skolan..nu är det inte mycket kvar!
 
Helgen var lugn, IdaLi hade 39 graders feber när vi kom hem efter dagis och det höll i sig lördagen oxå. Söndagen feberfri och då hämtade vi hem husvagnen inför sommaren.
 
Ha det gott// A
 
 

MorsDag

Kategori:Allmänt

Idag är det alla mammors dag..tänk att man är mamma =) det är det bästa som finns! Jag gick upp tidigt så nån frukost på sängen blev det inte =) men fick i present att jag och jesper skulle ut och äta och sen gå på bio...själva..det är inte för ofta kan jag säga,flera år sedan vi va ute nu. Det är lätt att glömma bort varandra när man har full fokus på barnen. 
 
Men innan vi åkte så satte jesper upp våra fina markiser, det blev såå bra
 
 
 
Sen bar det iväg, Jesper hade bokat bord på Wild West Steakhouse och en stilig snubbe välkomnade oss =)
 
 
Den lilla menyn
 
Japp,maten kom in och det va inte lite kan jag meddela
 
 
Gudomligt gott..och mycket mat..men inga problem, fick en låda att lägga maten i som vi inte orkade =)
 
Rekomenderar verkligen detta ställe, men det kostar lite men det är det värt! Innan bion så åkte vi runt lite och vid ett rödljus såg jag denna frisör
 
 
Såå kul skulle det bli att gå på bio..och inte vilken bio som helst
 
 
Åhh, dem är ju såå bra ..och Vin Diesel..mums..sorry jesper..haha..kanonfilm..
 
Tack älskling för denna underbara dag!!
 
 
 

Repetition av brudbuketter

Kategori:Bröllopsbinderier

Ja, då jag varit hemma några dagar från skolan så började jag med att göra en droppformad brudbukett. Jag blev nöjd och fick bra omdöme men kunde valt att sätta texas gräset på ett annat vis.
 
 
 
 
Jag gjorde även en rundbunden bukett men den tog jag tydligen ingen bild på =(
 
På fredags lektionen med kalle ponken så hade vi af på besök, han pratade lite om praktik och starta eget.
 
 
Efter skolan åkte jag mot Gullspångs Handelsträdgård för att köpa en bukett inför ett 50 års kalas vi skulle på. Väl där så tyckte Marina att jag skulle göra den själv, lite roligare och det håller jag med om. =) Såhär fin blev den =)
 
 
Så på lördagen bar det av på 50 års kalas i Örebro. Det var Jespers arbetskamrats fru som fyllde år. Hon kommer från Thailand och de bjöd på en buffé av god mat,jisses vad mätta vi blev =)
 
 
 
Födelsedags barnet va glad =) och gabbe va cool ;)
 
 
En rolig detalj på toaletten HAHA
 
 
En jättetrevlig dag!! Tack för att vi fick komma.
 
 
 
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook