annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Sommar underbara sommar

Kategori:Allmänt

Vilken fin sommar vi har! Herrejisses vad skönt det är ute varje dag. Här hemma har vi bara varit under semestern,semesterkassan får sparas och gå till räkningar istället. Vi har inte gjort några direkt utsvävningar men barnen har varit nöjda iaf. De ville så gärna till Öland men det får bli nästa år förhoppningsvis. Lite bilder kommer här på vår mysiga semester =)
 
 
Japp, här i huset har både mor och far cykelhjälmar när vi är ute och cyklar =)
 
 
En dag på "stranden" 
 
 
Inte bara vi som njuter av sommaren..
 
 
Grilla..finns det nåt godare????!!???
 
Mormor och morfar var såå snälla då de vet att vi hade surt med pengar så de bjöd oss på en resa till High Chaparall..och gissa om barnen tyckte det va kul?! Även vi älskar ju HC och åker gärna dit. Varmt var det men vi hade underbart kul hela dagen!
 
 
Härligt att stanna efter vägen och äta frukost
 
 
Ja, jag som är emot att ha pistoler hemma fick lägga det på hyllan för en dag då barnen fick varsin pangare med hölster. 
 
 
Köpte nåt som hette CHIRROS och de va gudomligt goda, smakade lite som våfflor.
 
 
Vi tittade på Wild West Show och jag höll på att dö av värmeslag =) barnen blev lite rädda och grät ibland men de ville inte gå därifrån.
 
 
Lite stunt blev det också
 
 
Hittade några snygga indianer där också..=)
 
 
Barnen hade bestämt sig för att INTE åka tåget för vi hade berättat att det blir rånat och att de skjuter och pangar.Men helt plötsligt gav de sig inte så det va bara att köpa biljetter till "Mexico City". 
 
 
Barnen var redo att möta rånarna ;) tyvärr tog jag ingen bild på barnen när rånarna kom in i tåget och sade "upp med händerna".. deras miner är obeskrivliga..gabbe såg vettskrämd ut och idali´s ögon tårades men hon vågade inte gråta..stackars barn =)
 
 
Men rånarna va ju roliga efter en stund tyckte dem så då kom skratten iaf .
 
 
Vi vaskade guld och idali var fotograf på uppdrag av mig..annars är det bara jag som tar kort och får aldrig vara med på nåt. Gabbes min är såå kul på denna bilden..han ser ut att vara i chock.
 
 
Var inne på en toalett där denna "sexiga" cowboy satt på väggen..hallåååå dags att uppdatera bilderna lite..eller?!?
 
 
 
Kände igen dessa cowboys så jag jag var bara tvungen att fota dem 
 
 
 
 
 
Vi avslutade vår dag på HC med tivolit. Barnen ville åka allt men det hanns inte med.Slänggungan hade jag ALDRIG åkt men idali åkte och satt med armar både hit och dit..usch säger jag =)
 
Barnen va riktigt sega i bilen och vi med.Stannade på sibylla i Jönköping och åt lite för att orka hem.En glass på donken i Motala blev det också samt en kaffe till mor =)
 
Vi har inte gjort så mycket mer här hemma.Var inne en dag och köpte mer tabletter till poolen och då fick jag 2 fina lampor av min sambo, de kommer lysa fint i höstmörkret sen..och lila var dem också!!
 
 
Då vår kisse Nisse har varit med om nåt hemskt och knappt har vågat sig ut(har blivit bättre nu) så har han i stort sett bott nere i källaren..så han kallar vi nu "Fritzl" ..hmm..dålig humor?? JA såna e vi ..
 
 
Vi har haft många underbara kvällar med kär släkt
 
 
Min myskille hele dan..
 
 
Lite frukt ute i det fina vädret..och brie till mor =)
 
 
Ja, nu har Jesper börjat jobba igen och vad har vi gjort hemma då..inte mycket kan jag säga.Jag har börjat fixa i vår källare och kort kommer att komma då den är klar =) 
 
//A
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kärt återseende och gamla minnen

Kategori:Allmänt

Igår begav vi oss till mina gamla hemtrakter, Västergötland. Får ett sånt lugn i kroppen när vi åker neråt i landet,det är så det gör ont i magen när man åker hem.
 
Innan vi åkte ned till Tidahölm =) min hemstad gjorde vi ett stopp hos min goa klasskamrat Åsa och hennes familj. Det var så kul att ses så det vattnades allt lite i ögonen. Vilka goa människor dem är. Och tänk att en utbildning gav mig så många goa vänner. Barnen började leka direkt och vi satte oss för att prata , både om nya saker och gamla minnen.
 
Åsa och Daniel hade fixat så gott med grillat,potatis,korv (kall såklart,våra äter inte varm) goda såser etc..till efterätt glass,såser,maränger,grädde mums vad gott det var..Vi kom inte därifrån förrän runt 4 snåret och jag hade gärna stannat hela kvällen och pratat, saknar det väldigt mycket. Men vi ses snart igen..hoppas på torsdag ;)
 
 
 
Sedan bar resan till Tidaholm. Vi åkte runt lite men sen stannade vi vid turbinhus ön för att fika lite och mata änderna.Det brukar vi alltid göra. Iår var de väldigt kärvänliga och närgågna...smack sa det så bet en av dem mig i tån..Jesper skrattade så han vek sig..mmm..mindre kul tyckte jag,som inte gillade fåglar värst mycket innan detta 
 
 
 
 
 
Vi brukar alltid gå till en lekpark och denna gången bestämde vi oss för att gå och pappa fick åka dit med bilen.Så fint att gå på ön.
 
 
Så fina blommor på vägen
 
 
 
Inte bara barnen som tyckte lekparken va kul..
 
 
Barnen lekte länge och jag satt och insöp atmosfären =) och drömde om att Laxå skulle behöva ha en fin lekpark,tänk vad kul det skulle vara.
 
 
 
Efter lekparks besöket åkte vi runt lite och förbi mitt barndomshem..tog inga kort på huset men kändes som om jag ville åka "hem" på något vis.
 
Sen tog vi farväl av Tidaholm för denna gången och begav oss hemåt. Idali tvär däcka och Gabbe tjatade hela vägen mot Karlsborg att han var hungrig =) Vi tar alltid vägen över Hjo och Karlsborg hem, och stannar alltid och antingen äter eller tar en glass vis Sibylla.
 
Nu hade det gått ett tag sen vi åt så det fick bli Sibylla denna gången =)
 
 
Ja barnen ville ha glass när vi åkte och det ville jag oxå, så så fick det bli =)
 
 
Kom hem sent och alla var trötta, men som sagt det tar ett tag för barnen att varva ner =) även för oss.
 
Tack alla inblandade för igår. Det var så kul att få komma "hem" igen..
 
// A
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckan som varit

Kategori:Allmänt

Tänk vad fort det går. Snart har Jesper haft semester i 4 veckor och inte har vi varit iväg och gjort nånting. Visst är det skönt att ta det lugnt och varför ska man behöva åka runt överallt?? Men det är jobbigt att vara begränsad pga pengar, så här dåligt som jag har mått denna sommar har jag aldrig gjort. Inte bara pengar som gör mig deppig,känner mig helt vilse i pannkakan kan man säga =(
 
Vi har haft kalas för ida-li och hon fick massor av fina presenter och vi åt gott.Kul att så många kom. Hade hunnit med att göra klart budget dockhuset =) och det blev hon riktigt glad för =)
 
 
 
 
 
Inte bara vi som var trötta på kalas kvällen =)
 
 
Barnen ville så gärna följa med gudfar och gudmor och sova över på kvällen men då det var sent så bestämde vi att söndagen fick det bli istället..Gabbe var klar tidigt och väntade på att gudfar skulle komma och hämta =)
 
 
Normala kort går inte att ta längre på barnen..alltid posering och spex =)
 
 
Vi är sällan själva så vi grillade och passade på att kolla på film. Två stycken hann vi med innan vi somnade på soffan haha..
 
 
Våra kissar som är 3 stycken har alltid konstiga sov stilar..men denna katt han tar alltid priset.
 
 
Det var så fruktansvärt varmt en dag och vi är ju inte som alla andra som åker till stranden, vi åkte och plockade smultron med mormor och morfar istället =)
 
 
 
I onsdags så var Gabbe hos en kompis hela dagen och Jesper var till sin far. Jag och Ida-Li blev då bjudna av morfar så vi gick ner och åt på bowlingen..jisses vad gott det var..
 
 
Självklart blev det lite bowling oxå
 
 
STRIKE!!!!
 
 
Vi hade en mysig dag jag och snuttan. De behöver bli extra ompysslade själva ibland.
 
Jag gjorde ochså klart ett par bokstäver, de blev såå läckra
 
 
I torsdags tog vi en liten roadtrip. Vi hade bestämt att åka till Karlsborg och tog då vägen över Tiveden och Stenkällegården. Framme där passade vi på att äta och även om det va lite dyrt så var det iaf tur att det va gott =)
 
 
 
 
Gabbe fick jag inte ta kort på =) I Karlsborg var det dags för lite sluss öppning
 
 
Där åt vi glass och jag var inne och köpte min kvällsmat =) makrill,räkor och räksallad..standard för mig när vi är i Karlsborg. Barnen ville spela golf men vi föreslog att ta vägen förbi Töreboda och spela golf där istället så det gjorde vi. Fick lite minnen från vår skol avslutning då det var här vi golfade sista dagen.
 
 
 
Vi hade en underbar dag och barnen uppskattade nog dagen lika mycket som vi. Man behöver inte åka långt för att umgås och ha mysigt.
 
Barnen fick BK när vi kom hem och jag åt min goda kvällsmat =)
 
 
Igår började jag dagen 06.30 med att åka till gymmet och träna en timme =) Ja jag måste ta tag i min kropp nu och detta var tredje gången jag var iväg nu. Hade sån osis sist jag började att jag fick halsfluss och fick äta penecillin i 10 dagar. Men nu är jag igång igen. Kom sedan hem för att äta frukost ute i solen
 
 
Underbar dag ser det ut att bli. Men vi skulle på kalas till jespers kusiner utanför Norrköping, de bodde nästan bredvid Kolmården. Så det va bara att fixa till sig och sen va vi på rull
 
 
 
 
 
 
Vi hade en toppen dag med både tipspromenad,poolbad och god mat. Det var den här veckan summerat och nu hoppas jag sista semester veckan för Jesper blir kanon.
 
Over and out//
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Han är TILLBAKA!!!

Kategori:Allmänt

Vår älskade lilla kisse Frasse har nästan varit borta i 2 veckor och vi trodde att det hänt honom något. Han är aldrig borta mer än några daga..max!!
 
Imorse stod han utanför dörren och var så hungrig och törstig.Vi tror han varit instängd nånstans..lilla gubben..har var såå kelen..och "tuttig"
 
 
 
Tack gode gud att du kom hem igen..du var sååå saknad..
 
 
 
 
 

Född den 4 Juli

Kategori:Allmänt

Ja det är min lilla tjej..och vi firade henne med pompa och ståt 
 
 
Insändaren i tidningen, givetvis varje år..
 
 
Även gabbis fick ett litet paket.. =) 
 
 
En toppen dag och gumman var mer än nöjd 
 
 
 

Ensamhet

Kategori:Allmänt

Funderar ibland på vart alla vänner tagit vägen..? Alla står vi vid olika vägskäl i livet och mycket kan förändras plötsligt. Tänk hur mycket tid man hade förr och vilken ork man hade till skillnad mot nu. En del vänner man trodde stod en näralyser med sin frånvaro och man känner sig utbytt ibland.
 
Jag har haft tuffa senaste år och isolerat mig så jag får väl skylla mig själv för detta. Jag har försökt att vara stark under många år pga värk i rygg och att allt förändrats. Sjukskrivningar, uppsägning, inte känna sig tillräcklig hemma mm.Saknar att nån ringer eller skickar sms och frågar om jag vill ta en fika eller ut på en promenad. Just nu känns mycket jobbigt.Saknar mina vänner från skolan :( väldigt mycket. Ibland vill jag bara flytta och börja om någon annanstans.
 
 
Baby steps forward...

1 Juli

Kategori:Allmänt

Oj vad tiden går fort. Redan 1 Juli idag och endast 3 dagar kvar innan snuttan fyller 6 år,uj vad tiden går fort.
 
Så vad har hänt hos familjen Käck/ Bergqvist sen sist?? Jo det har varit midsommar och dagen till ära blev vi bjudna till Norrqvarn av vår kära granne Marina för att vi hämtade henne en kväll.SUPER snällt och både vi och barnen blev jätteglad för detta. 
 
 
 
 
Vi stannade till på Ica för att handla dricka och hade detta meddelande på bilen när vi kom ut =)
 
 
Morfar har fyllit år och där bjöds det som vanligt på underbar mormor tårta =)
 
 
Även barnens kusin David har fyllit år och det firade vi självklart också och passade även på att kolla in kusinen Jennies fina moped
 
 
Jag fick en så fin examenspresent 
 
 
 
Full fart hela dagen 
 
 
Och gabbe var super trött på vägen hem =) 
 
 
 
 
Kan säga att vi skrattade gott i framsätet ;)
 
Jordgubbar och smultron finns det en del i landet..gottigott..
 
Ja som ni vet så går jag ju arbetslös nu och har bara väntat på att få veta om jag får a-kassa eller inte. Fick beskedet att jag inte får nån ersättning. Hade jag inte studerat sista året hade min tidsram räckt, känns surt som sjutton kan jag säga. Så nu står man här, med endast en inkomst, lån,barn etc
Men som a-kassan sade till mig, "Du är inte den enda" nej kanske inte men VI måste ju överleva.
 
Vi klarar oss men måste vända på varenda krona och verkligen se över vad vi handlar. 
 
Som mor brukar säga" det finns de som har det värre"..just nu känns det inte så..
 
Men jag är glad att vi alla är friska det är värt mer än alla pengar i världen..
 
I lördags var det dags för barnkalas och det var Ida-Li´s första och det var verkligen superkul =)
 
 
 
 
 
Att det var Monster High tema ungick väl ingen och jag valde att göra varsin liten tårta
 
 
 
 
Såå många fina små damer och herrar 
 
Jesper var självklart med och lekte och jag passade på att ta kort =)
 
 
Hoppas alla barnen tyckte det va lika kul som vi =) och tack för alla fina presenter Ida-Li fick
 
 
Söndagen så var det dags för kalas igen för Ida-Li men då för 2 tjejkompisar, och kalsaet var på bowlingen..såå kul.. kalasfin Ida-Li med lockar i håret..min fina flicka..
 
 
 
Är såå lyckligt lottad för min familj och mina fina barn..
 
Nu är det storstädning som gäller i garaget och jag ska även fixa till Ida-Li´s dockhus som hon ska få på torsdag..får se hur det blir =)
 
Ha det gott// A
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook