annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Regn och rusk måndag!

Kategori:Allmänt Skolan

Så då var det måndag igen och nu har vi några tuffa veckor framför oss innan jullovet är här. Idag gick vi igenom lite vad som ska hända i veckan, fick lite mer snittväxter att träna på inför vårt STORA latinska snittprov nästa vecka. Vår lilla butik är öppen på fredag mellan 10-12 och då finns det buketter och dörrkransar etc för försäljning.

På Mimmis lektion fick vi plantera om våra sticklingar vi satte för ett tag sedan.

 På plats i klassrummet gick vi igenom lite annueller och hur de ska skötas med vattning, näring etc.

Fredag..

Kategori:Allmänt Skolan

Idag har vi fått träna på att texta snyggt på Fredriks lektion. Det är inte det lättaste kan jag säga!

Med Britt-Marie så gick vi igenom växternas byggnad- morfologi.

Bladen, roten, stammen, skotten och hjärtbladen.

Britt-Marie gräver upp maskros rötter!

Om ni har svårt att komma på julklappar....

Kategori:Allmänt

Vid sidan av mina studier så målar jag bokstäver och dekorerar dem. Pysslar lite på fritiden kan man väl säga =) Jag har både stående och sådana man kan sätta på väggen.
 
Jag gör detta endast på hobbynivå och vid tid, men är ni intresserade av att köpa så hör av er till mig via mail :
 
annsophie.bergqvist@gmail.com 
 
 
Dessa är ståendes och mäter 18 cm x 1,8 cm
 
Dessa är att sätta fast på väggen och mäter 18 cm x 0,6 cm
 
 
 
 
 
Ha det så bra!!
 
 
 
 
 

Formal Linjär Stil

Kategori:Allmänt Skolan

Idag har vi fått lära oss (försöka iaf =) ) formal linjär stil. Det var inte det lättaste tycker jag ,men som med allt annat, övning ger färdighet. Vi fick börja med en bukett:
 
 
 Lite man ska tänka på med denna stil :
 
# Stilrent
# Effektfullt men med lite material
# Think " outside the box" - Våga sväva ut
# Att ha en utgångspunkt
# Att lyfta fram ett föremål - abstrakt
 
Sen fick vi ge oss på en valfri dekoration i samma "tema". Jag blev väldigt nöjd med den.
 

Vardag igen

Kategori:Allmänt Skolan

Äntligen skoldags igen! Var så kul att komma tillbaka till mina underbara klasskompisar. Uppskattat med välkommen tillbaka kramar, goa ni är! Blev indelade i grupper för att fixa till exponeringar runt om på skolan. jag och Caroline fick uppdrag att fixa till en sida ute i butiken och fick färgerna vit/silver/glas att leka med.

 

Idag fick vi också åka till Anna-Karins butik Cattleya i Mariestad. Vilken fin butik! Och vi fick inspiration med oss därifrån.

 

 
 
 Tillbaka från Mariestad så fick vi information om att vi ska skapa 4 stycken olika miljöer till ett öppet hus i Jönköping. Det är 2 blomgrossister som ska öppna något nytt tillsammans. Spännande kommer det att bli då det kommer att komma ca 150 besökare.

Lördag & Söndag

Kategori:Allmänt

Jaha, då har denna helgen gått fort. Jag vaknade i lördags morse med värsta tarm problemen som har suttit i hela helgen. Kände mig bättre under dagen igår men blev sämre när jag skulle sova,mådde illa etc. Har fått i mig en smörgås och lite yoghurt idag och lite avslagen cola. Ska försöka få i mig lite fisk ikväll. Har nog fått i mig något illa för jag tror inte detta är magsjuka. Får se hur jag mår imorgon om jag kan åka till skolan, tur att det inte är full dag iaf. Och jag är faktiskt glad att det inte va i fredags jag började må dåligt så jag hade fått vara hemma från praktiken. Ha en fortsatt trevlig söndag!!

Sista praktikdagen

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Jaha, idag var det sista dagen på min praktik hos Ekeby Blommor i Karlskoga. Känns lite tråkigt för nu börjar man komma in i hur det mesta fungerar.

Det första jag fick börja med var att slå in de små buketterna jag gjorde igår.

Sen tog jag en tidig lunch med min sambo och vi drog till salladsbaren och åt en jättegod lunch buffé.

Fortsatte fram till fikat med att göra lite planteringar och fick även fria händer på ett bordsarrangemang. Så det gjorde jag och detta fick jag även ta med mig hem. Till fikat fick vi en god liten skapelse som smakade jul:

 Har gått runt och fotograferat lite då vi fick det i uppgift.

Här kommer lite bilder på vad jag gjort under dagen:

Visitkort

Kategori:Allmänt Skolan

Vi fick i uppgift, eller ja Fredrik vår lärare tyckte vi redan nu kunde fixa oss visitkort. Sagt och gjort, ut på nätet och leta. Hittade inga jag fastnade för, förrän jag såg min klasskamrats Åsa Nybergs egen tillverkade visitkort. Så jag frågade henne om inte hon och hennes man kunde hjälpa mig att utforma ett till mig. Och det gjorde dem :) Visitkortet blev så himla bra och det är så JAG!!

Dag 9

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Idag har jag gjort buketter, hjälpt till i kassan etc..Har gått runt och tittat i butiken och även stått och tittat på när de andra gjort buketter. Variation på dagen kan man säga.

Fick bra tips om hur de trådar germini och hur man håller när man binder buketter. Man blir ju lite frustrerad när man inte kan hålla blommorna på plats men det är ju en vanesak.

 

Dag 8

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Idag har det varit en händelserik dag =) Jag har stått och bundit buxbom runt kransar och fick
också göra rosetter =) Fick ta nån kund emellan men i det stora hela har jag stårr i källaren idag. 
 
Så här blev dem:
 
 
Vad tycks om mina fina rosetter?? =)
 
Och när jag skulle gå hem sade Anette att jag fick ta med mig en hem, och det gjorde jag och imorgon ska den upp på ytterdörren. 

Dag 7

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Idag fick jag göra Oktober buketten, så likt det gick iaf. Glömde ta bild men fick ta gröna ekblad istället för bruna samt 3 nejlikor. 2 stora gerbera blev inte bra, då det va de enda kvar i den färgen.

Har diskat krukor,sopat,vattnat. Har fått ta kassan med lite hjälp och det var inte så svårt :)

Fått slå in buketter och arrangemang. Fick även fria händer att göra ett litet krukarrangemang med dracena som huvud blomma. Fick hjälp av Madde om vad jag fick ta för blommor, så här blev det:

På em va jag med och titta när madde band blommor och vi pratade om butiken.

Det sista jag gjorde idag var att dekorera en vit echeveria med lite sisal och en dekoration. Blev jätteläcker och har bestämt mig för att köpa en sån att ha på köksbordet :) 

 

 

 

 

Dag 6

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Då var det måndag igen och dag 6 på praktiken, eller ja egentligen dag 5 för mig då jag var hemma i fredags. Sitter och pluggar mina latinska ord för snittblommor på min sambos jobb. Skönt att kunna börja morgonen med detta. Och mina små lappar passar bra i jackfickan,så det är lätt att ta upp några vid tillfälle. Ha en bra dag alla!!

Dag 5

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Idag är det fredag och jag är helt knäckt!! Fick åka in med Gabriel ( vår son ) till en kvälls öppen vårdcentral i Karlskoga igår då hans hals var helt igen svullen. Mycket riktigt, halsfluss! Jaha, vad gör vi?? Min sambo är bortrest Fre-Sön med sitt jobb. Vi har ingen som kan ta Gabriel idag och vem vill egentligen när han smittar. Ja , så här sitter jag nu och får missa en dag på praktiken! Hur roligt känns detta? Man ska visa sina framfötter och jag visar först med att tappa rösten och sedan att få vara hemma med sjukt barn. Ja, detta va verkligen inte kul.

Dag 4

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Oj vad tiden går fort när man har roligt. Jag har ff ingen röst och det är väldigt frustrerande kan jag meddela. Jag skäms lite men vad ska jag göra? Idag har vi fått mer blommor så jag har hjälpt till med varuhantering även idag.
 
Fick även göra lite mer planteringar till Fars-Dag, men självklart funkar de att köpa till sig själv också =)
 
 
Fick även plantera cyklamen och tror den heter rosenstänk i små krukor, men den har jag ingen bild på, det får jag lägga in sen =) Även om jag inte kan prata så fick jag hjälpa till att tanka på ett blom presentkort. Det va kul att få lära sig, frågan är om det sitter till nästa gång.
 
Sen fick jag i uppdrag att göra små dekorationer i kruka till fars-dag, så jag började att göra iordning 8 krukor med oasis. När detta va klart hade Nina redan gjort en prototyp och visade mig hur hon satt de olika blommorna  och lite tips hur de gör. Sen va det bara att sätta igång och GUD vad kul detta va att göra!! Ingen såg likadan ut och jag försökte tänka lite på placeringarna på blommorna och dekorationerna. 
 
Bilden blev lite suddig och på denna sitter äpplet på sidan så det syns inte, men man ser det på den bakom. Kom in en kund precis, så jag ville skynda mig =)
 
 
Här står de
 
 
Imorgon är det fredag och får se om det blir mer till fars-dag att göra då. Ska även jag köpa med till både far och mina barns far och min älskade sambo Jesper.
 

Dag 3

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Sitter på min sambos jobb och pluggar på de latinska och svenska namnen vi ska ha prov på efter praktiken. Har även tappat rösten, då mina förkylningar oftast sätter sig på mina stämband. Väldigt lägligt nu när man är ute på praktik. Men inget jag kan gör något åt direkt :) jag kämpar på ändå.

Dag 2

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Imorse fick jag hjälpa Anette (föreståndaren) att binda en bukett som skulle gå som blommogram under dagen. Då det va ett tag sedan jag gjorde buketter kändes det lite knaggligt i början. Gjorde den lite för hög först, sen fick jag ändra rosorna så de hamnade lite i blickfånget. Men till slut blev det bra och det va bara att slå in den.
 
 
Fick vara med och slå in ytterligare buketter, det är lärorikt. Har märkt lite blommor och vattnat också. Idag kom det snittblommor till butiken så jag fick hjälpa till att varubehandla dem. Kul att se hur butiken gör och det skiljer sig inte jättemycket från hur vi gör i skolan. Anette hade även lite utfrågning om vad blommorna heter och det va bra, då det blir prov när praktiken är klar. Anette gjorde ett fint krukarrangemang till fars dag på söndag och bad mig göra 5 stycken till Det blev jättefina =)
 
 
Innan arbetsdagen var slut fick jag även hjälpa till att ta beställning till en begravning över telefon, men enbart information såsom dag , kyrka etc. Blomsterbiten fick Anette ta, det är jag inte redo för ännu =)  
 
Man är så rädd att göra bort sig, även om man är en "elev" så vill man ju göra bra ifrån sig. Nästa år firar Ekeby Blommor 50 - års jubileum. Anettes pappa Stig startade då firman för 50 år sedan. Stig har även varit med i många tävlingar och vad jag förstår så var han väldigt duktig och har vunnit många ggr. 
 
Dags att gå till sängs och ladda batterierna för dag 3 =)

Första praktikdagen

Kategori:Praktik Ht-12 Ekeby Blommor Kga

Idag har jag avklarat första dagen på min praktik hos Ekeby Blommor i Karlskoga. Oj vad roligt jag har haft det! In i arbetet på en gång, bara att börja hjälpa till att dekorera. Fick hjälpa Madde att göra små buketter som skulle säljas. Vatten mätta azaleor etc. Fick dekorera orchideér med sisal och dekornålar med en liten "tazzel" , såå sött blev det. Fick även göra grupper med höstglöd, julkaktus och echeveria. Dagen gick fort jag längtar redan till morgondagen.
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook