annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

snö och slask

Kategori:Allmänt

Hade en lugn fm innan det va dags att bege sig till skolan. Först hade vi genomgång med Fredrik, om hur vi ska lägga upp de sista dagarna, imorgon ska vi göra massa julgrupper etc och försäljning på onsdag. På torsdag ska vi till Skövde och göra marknadsundersökningar. Det ska bli riktigt kul :) Sen skulle vi ha prov med Mimmi men hon va sjuk så vi fick ha provet med Fredrik istället. Gick nog hyfsat, kom på några fel direkt jag lämnat in provet, får skylla på nerverna.På vägen hem va jag tvungen att ta ett kort i Hova. De har såå fin belysning..
Just nu känner jag att en förkylning kryper sig på, vet inte värt den kom ifrån men plötsligt började jag hosta och blev täpptare än jag brukar. Fick denna roliga sak av min sambo, hoppas den hjälper mig.
Imorgon blir det fullt ös, ska fixa lite krukor jag ska ha med mig hemifrån. Härligt!!Sov Gott// A

Majskolvar e gott!!!

Kategori:Allmänt

Favorit hos barnen =)
 
 

slappar helg

Kategori:Allmänt

Vilken seg helg det har varit.  Här i Laxå har vi inte gjort mycket. Igår gick vi upp tidigt och vid 8 hade jag städat köket och diskmaskinen var igång. Sen va det Mimmis ord som jag var tvungen att träna på. Det går sådär kan jag ju säga!!
 
Vid kl 11 drog jag och hämtade ida-li som sov kvar hos mormor & morfar. Vi tog med mormor och handlade och där bjöd de på jultallrik! Tack sa vi och tog varsin (sjuka gabbe och pappa fick oxå varsin,då vi fick ta med varsin till dem) Ida-li fick rida på en shettis och hon ville även åka karusell, men där ville inte jag stå i snöstormen!!
 
 
Köpte även lite kaffe så jag har i jul =)
 
 
Jag och ida-li fixade även till tulpanerna jag hade fått med mig hem, visst blev det fint?
 
 
Sen hade vi lördagsmys med köpmat och filmen Madagascar 3. Det va jättemysigt och barnen satt och tittade hela filmen,otroligt.
 
Idag söndag har jag målat lite bokstäver, typ 13 stycken =) och tränat på latinska ord. Ida-li tränar hon oxå och gabbe e sur för han vill spela på min telefon.
 
 
Jesper är ute och går med gizmo och barnen väntar på majskolvar. Jag väntar på torsdag, då ska vi till Skövde med klassen och jag ska försöka köpa de sista julklapparna samt ny färg till mitt hår, för efter jul blir det operation göra om AnnSophie´s hår  ;-)
 
 

Vendredi

Kategori:Allmänt

Ja, nu var det fredag igen eller vendredi som det heter på franska =) Läste det i skolan och nåt ord hänger kvar.
Vi började med att rensa vår blomsterkyl ocg fixa till alla snittblommor vi hade kvar. Fick ta hem tulpaner om vi ville, och det ville jag =) tog lite tallmyrten oxå. 
 
På Britt-Maries lektion som var den sista för iår så kollade vi på bilder från hennes resa till Nicuragua, hon var där i några veckor 2009 (tror jag det va). Sen fick vi kolla i mikroskop och studera en/två bladiga stjälkar.
 
 
 
Sen blev det att åka till Hova och denna gången fick jag och Ulrika en bil med kärra fremför oss så det va precis att vi hann fram och jag hann med tåget!
 
TACK FÖR SKJUTSEN ULRICA!!!!!!!
 
=)
 
När jag kom hem så va det bara att hämta barnen och köra till mormor & morfar, där ska de sova inatt då jag och Jesper ska på julbord med hans jobb. Det bär av till Grythyttan.
 
Höll på att missa tåget, men jag hann med =)
 
 
Vilken mörk och dyster väg till Grythyttan, men fint när vi kom fram.
 
 
Fanns mycket gott att välja på (jag kände dock inte för att ta nåt)
 
 
Ulrica påminde om gottebordet och jag tog lite till henne (som va väldans gott)
 
 
Blev ingen sen kväll då mormor ringde och sa att gabbe va dålig och grät. Vi åkte hem och fick med oss sjuklingen. Väl hemma skulle han pussla så jag fick muta med en STOR godispåse på lördagen,det funkade och han lade sig. Jag va helt slut och även jesper, så det va skönt att komma hem i tid.
 
 

Lucia

Kategori:Allmänt

Dagen D!! Nu ska vi få reda på våra betyg. Vi skulle gå i turordning och idag började vi bakifrån, självklart hade jag nr 1 så jag var ut sist att få reda på mitt betyg. Väl där blev jag både nöjd och missnöjd. Vad jag förstod så fick jag ett C på florist 1 och ett B på florist 2. Blev mest missnöjd med mitt C, vet inte om min julbukett drog ner betyget, hade velat få en chans till att kunna höja det till ett B. Då hade jag varit nöjd, och det är jag inte nu.
 
Man får ju det betyget man har presterat under terminen, men trodde inte på ett C =( 
 
Måste ju säga att mina kompisar på skolan är guld värda. Tänk att man har så himla kul och vilken klass vi är!!
Åsa och Siv hade pulka race idag...gick inte riktigt som de trodde,men underhållande till max va det =)
 
Här kommer en bild på mina underbart glada lusse-barn =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prov 2

Kategori:Allmänt Skolan

Idag är det då dags för prov nr 2. Julbukett!
Jag började med mitt rede men det gick inget bra alls =( när klockan var 11.30 började jag göra en bukett på fri hand och det var stressande kan jag säga. Vi hade till kl 12 på oss.
 
Jag blev inte nöjd men min bukett men vi får väl se vad de tycker om den.
 
 
Efter buketten gjorde vi fina lucia kransar i buxbom..min blev väl helt Ok 
 
 
 
Söta Hanna tyckte vi skulle köra den romerska stilen istället =)
 
 
 
Imorgon får vi resultaten av en tuff höst, hoppas det går bra. Ha det gott !!

Praktiskt prov!!

Kategori:Allmänt Skolan

Idag var det då dags för det praktiska provet i hög begravningsdekoration. Kände mig ganska lugn men klart att nerverna smyger sig på ju närmare man kommer. Men man kan ju inte göra mer än sitt bästa, eller hur? 
 
Vi fick papper utdelade om hur dekorationen skulle se ut och hur mycket blommor vi hade att röra oss med. Sen fick vi börja fundera på hur vår julbukett ska se ut, som vi har prov på imorgon. Jag bestämde mig för att göra en redesbukett, så vi var några i klassen som gick ut för att plocka hängbjörk. Nu blev jag inte riktigt klar med redet, men det får jag börja med imorgon bitti.
 
 
Efter lunchen var det dags för prov. Men innan det skulle vi sjunga för Magister Fredrik då vi hade fått höra att han fyllde år idag. Åsa N och Marlene åkte ned till systembolaget och köpte en Jäger till honom från alla hans tjejer! Och förvånad blev han allt när vi började sjunga för honom =)
 
 
Och efter våran fina stämma var det bara att börja. Oasisen var redo.
 
 
Jag började med att sätta i det gröna (cypress,salal,aralia,poppel)
 
 
Sen satte jag i Liatris
 
 
Tyvärr tog jag inte bilder efter varje blomma för man blev lite stressad. Men jag blev iaf nöjd med resultatet och imorgon ska Anna-Carin och Fredrik bedömma den.
 
 
 
Imorgon är det dags igen. Julbuketten , here I come!!

Måndag

Kategori:Allmänt Skolan

Jaha, då var det måndag igen =) Genomgång med Fredrik och så här ser vår vecka ut:
 
Tisdag: Fm-Blomsortering och hantering
Em- PROV begravningsdekoration
Onsdag: Fm - PROV Julbukett
Em - Lucia/Tärnkronor
Torsdag: Samtal, repetions övningar & julförberedelser
Fredag: Textning
 
Ja det känns som om vi har lite att göra denna vecka!
 
På Mimmis lektion pratade vi lite om provet vi har nästa vecka på krukväxter. Sen skulle vi hämta lite information om vissa växter på internet men datorerna va sååå sega så jag hade nog suttit och väntat på att komma ut på nätet än!! Mimmi skulle gå tidigare för lucia firande med sin dotter,så jag frågade om jag och Ulrika fick gå tidigare så jag kunde hinna med tåget i Hova. Annars får jag vänta i 2 timmar. Och självklart kom vi ikapp  Helge och Hjördis som var ute och söndags åkte, och vi kunde ej åka om,så vi hann precis fram till Hova och kunde vinka av tåget. Hej då!!
Ulrica va snäll och körde hem mig , hon är en klippa !! 
 
Ps: Helge och Hjördis är inte påhittade men dock deras namn =)
 
Ds. En väldigt kort men händelserik dag!

Bankeryd

Kategori:Allmänt Skolan

Idag har vi kört på stenhårt i Bankeryd. Jag startade min resa 7.48 med tåg ned till Skövde C, för att mötas upp av Susanne och därifrån vidare till Åsa N. Mycket djurliv på morgonen efter vägen
 
 
På plats i Bankeryd fick vi lite kaffe och en smörgås samtidigt som vi fick en rundvandring i lokalerna. Fanns massor med fina blommor, tog ju dock inga kort på allt fint. Man var så inne på vad man skulle göra så jag tog inga kort under hela tiden vi arbetade. Vi fick använda oss av ALLT. Det var verkligen som ett smörgåsbord för oss florister.
 
Vi satte upp tapeter för att dölja väggarna och vi sprejade en stor gren. Här är min, Siv och Carolines exponering, vi blev väldigt nöjde med denna.
 
 
 
 
 
 
 
Så här såg allas exponeringar ut när de var klara
 
 
 
Resan hem kändes lång. Trött, hungrig och frusen. Min sambo Jesper väntade i öreboda och vi var hemma runt  20.30. Lägga barnen och sen få i sig nåt att äta. Det var skönt att lägga sig den kvällen kan jag säga. Men vilken dag vi fick vara med om. En jätte upplevelse för oss florister. Och jag hoppas att Flower Line blev nöjda med vårt arbete och att alla besökare på lördagen uppskattade det.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Fortsättning bekravningsdekoration

Kategori:Allmänt Skolan

Dagen börjar med vårt stora latinska prov på snittblommor! kändes bra och jag vet att jag får ett G iaf. Då varje blomma oftast har 2-3 latinska ord, så har jag tränat in det svenska namnet samt det första latinska ordet. Vissa kan jag alla på , men kunde man det svenska och det första latinska fixar man sig ett G och det va det jag strävade efter!
 
 
Idag fortsätter vi med dekoration men då en låg. Jag är så trött så jag kan knappt tänka. Helt slut i kroppen och nu slappnar man av lite då provet är gjort. Så här blev min låga, är inte nöjd men det va vad jag kunde prestera idag:
 
 
Imorgon är det Bankeryd som gäller!! Hem och ladda krafterna.
 

Planering

Kategori:Allmänt Skolan

Vi började med att kolla runt på allas exponeringar och jag tog ju inga kort =( får uppdatera detta sedan.
 
Sen var det planering för fullt inför fredag.Vi har suttit hela dagen med detta och det är svårt då vi inte vet vad som finns att tillgå i Bankeryd. Men lite små ideer måste vi ju ha innan. 
 
 
Jag och Ulrica på egokort =) Vi har så kul allihop på skolan!!

Begravningsdekorationer

Kategori:Begravningsdekorationer

Idag kom det nya blommor som vi fixade till. 
 
 
Mycket att gå igenom och vi fick skissa på en hög dekoration och så här tänkte jag min skulle se ut =)
 
 
Jag förstår att ni ser exakt hur den ska se ut =)
 
Men så här blev iaf resultatet:
 
 
Ja, jag blev riktigt nöjd. Fredrik gick igenom den med mig och tyckte att jag kunde flytta germinin till andra sidan och skapa lite mer utfyllnad där. Jag håller med =) Så här såg det ut när vi ändrade
 
 

Tuff vecka

Kategori:Allmänt Skolan

Idag börjar vi senare som vanligt. Hade Fredrik första stunden för att gå igenom hur veckan ser ut. Och den är tuff!
 
Tisadg och torsdag ska vi öva på begravningsdekorationer inför det stundande praktiska provet nästa vecka. På onsdag ska vi i vår grupp (jag,siv och caroline) gå igenom hur vår exponering ska se ut på fredag. Vi ska nämnligen till Bankeryd och göra 4 stycken olika exponeringar i olika färger. Det är en ny öppnad grossist firma vi ska få tillfälle att göra detta hos, ska bli riktigt kul!
 
På Mimmis lektion idag pratade vi vidare om blommor och  perenner. 

Fredag och butiken Sötknoppen är öppen

Kategori:Allmänt Skolan

Ja, idag hade vi öppet och kan säga att det gick i ett från 8.30 - 12. Mycket blev tingat innan butiken öppnade och det var inte mycket kvar när jag och Ulrica åkte. Ulrica skulle åka tidigare och då jag åker med henne slutade även jag tidigare =) Med 2 stycken vita stora julstjärnor och en dörrkrans till min syster , klämde jag in mig på tåget. Blommorna och kransen klarade sig bra som tur va.
 
Ha en bra helg alla !!
 
 

Fortsätt producera inför fredags öppet

Kategori:Allmänt Skolan

Torsdag idag och bara fortsätta med våran produktion inför fredag då vi har öppet i vår lilla butik Sötknoppen!!
Full fart hela dagen på alla, detta är riktigt roligt!! Detta gjorde jag under dagen:
 
 
Tre fina julgrupper.
 
 
Hyacint med mossa och dekor.
 
 
Julgrupp med pricness julstjärna ( gjorde 2 stycken och de blev sålda innan vi öppnade ) =)
 
 
2 enkla små jul planteringar.
 
Så här såg det ut när vi placerat ut allt vi gjort:
 
 
Alla är så duktiga och kreativa. Tror det kommer gå bra för oss imorgon.

Exponering

Kategori:Allmänt Skolan

Japp, ingen rast och ingen ro. Bara att sätta igång att fixa ordning vår exponering. Idag har vi lite mer idéer, jag och Caroline =) Igår sprayade vi vårt fina träd i silver
 
 
Nu var det bara att börja producera och jag var så inne i det så det blev inga kort tagna under tillverkningen, men vi jobbade på bra och så här blev resultatet:
 
 
Våra fina vita bollar gjorda av hängbjörk och sprayade vitt. Med lite ljung och bujongtråd.
 
 
Våra fina mini amaryllis som vi lindat mossa runt och hängt upp i vita band.
 
 
Nu ska vi bara komma på ett namn på denna julskyltning, och nästa onsdag ska vi redovisa detta för klassen. Vi blev riktigt nöjda, jag och Caroline!!

Valfritt

Kategori:Allmänt Skolan

Idag har vi fått göra dekorationer, buketter mm som vi ska ha till vår försäljning på fredag. Det var verkligen kul att få göra precis vad man ville och jag började med en redes bukett som sedan blev bedömd av Fredrik. Vi har lite att tänka på, då vi ska ha praktiskt prov på detta innan jul.
 
Detta är lite vad jag gjorde:
 
 
Fick även tillbaka vårt materialprov och med några slarvfel så är jag nöjd ändå =)
 
 
Väl hemma i Laxå möttes jag av detta när jag klev av tåget.....brrrrrrr
 
 
 
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook