annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Vacker kväll

Kategori:Allmänt

Va tvungen att lägga ut denna fina kvällsbild...

Exponerings dags

Kategori:Allmänt Skolan

Imorse började vi direkt att göra klart vår exponering. Det tog en liten stund även om jag inte hade jättemycket saker. När alla saker var på plats så var det bara att sätta sig och skriva lite stödord om hur jag gjort. 
 
# Kläder & Smycken
# Vart mitt blickfång var
# Varugrupperingar
# Rekvisita
# Harmonistörningar
# Målgrupp
# Hur man utnyttjat exponerings ytan
 
Så här blev mitt resultat
 
 
Lovisa´s jeansexponering
 
 
Johannas exponering om böcker
 
 
 
Silvias exponering om vintage butik
 
 
Åsa´s lilla sko exponering
 
 
Ulrica´s tvättmedels exponering
 
 
Erika´s exponering
 
 
Blev kär i hjärtana hon hade i sin exponering, såå fina. Redovisningarna gick bra och när vi hade plockat ihop allt hade vi en liten genomgång om vad vi ska göra imorgon, sen fick vi sluta lite tidigare. Och det va skönt för jag kom hem 16.05 idag, till skillnad mot 17.30 då jag brukar vara hemma.
 
Passade på att gå in på vår färgaffär Colorama och hämta ut min vinst av en mascara som jag vann i en tävling på deras sida på Facebook. Får vi se om den är bra, men den kostade 175 kr så något bra måste den väl vara.
 
 
Imorgon är det redan torsdag. Jag måste till VC och ta ett nytt prov så jag får komma lite senare då. Vill inte ta detta prov och känner mig nervös inför resultatet. Men det får man ta då.
 

Exponering

Kategori:Allmänt Skolan

Idag har vi haft genomgång i vår stilhistoria, Egypten och Grekland. Finns mycket att tänka på där och det kommer nog att bli ett stort prov. Jag och Hanna hade vårt prov i formgivning och det var inte lätt kan jag meddela, fy sjutton!! 
 
Efter provet var det dags att börja förberede inför morgondagens exponering, jag ska redovisa kläder så lilla Flora får hjälpa mig.
 
 
Här ska jag ha min exponering
 
 
Vi kunde inte göra så mycket idag men jag klädde iaf Flora. Nästa vecka ska vi förbereda inför UF mässan vi ska på så jag ringde och pratade med Gustavssons blommor vad det fanns för kryddor i kruka som vår grupp ska köpa, vi fick lite olika alternativ och det kommer nog att bli bra.
 
Sen var denna dagen slut och det var väldans skönt att få komma hem då jag inte mår så bra i kroppen än.
 
 

Tillbaks..

Kategori:Allmänt

Idag var jag tillbaka till skolan..väldigt sliten kan jag meddela men jättekul att träffa alla igen. Efter veckogenomgången så va det dags för redovisningar av vår transparanta stilarts lampa. Sivan började tätt följt av alla andra. Denna redovisning tog hela eftermiddagen och snart så va klockan 16.20. 
 
Ulrica körde mig till Hova så jag slapp vänta till 17.44 innan jag kom hem och det tackar vi för!
 
 

sjukstuga

Kategori:Allmänt

Har uppdaterat dåligt på bloggen men har sjukstuga här hemma. Började med att idali började hosta smått i onsdags och på torsdagen var det kört. Över 39 grader hela dagen och det har suttit i. Över 40 grader i fredags och igår lördag.Själv började jag må dåligt i fredags och vaknade med 39 grader på lördagen. Låg däckad hela dagen och idag ligger tempen på 38. Kände mig mer död än levande igår. Känns skit det här men vad gör man. Vi klarade oss nog för bra i höstas så vi får allt skit nu istället. Nej nu väntar jag på våren !!

Måndag...

Kategori:Allmänt

Jaha, måndag..och inte ett dugg bättre i nacken. Känns faktiskt värre än igår =( Har suttit med mors värmedyna hela dagen och inte gjort nånting! Hämtade barnen kl 15 och sen mor. Hon var med hem och kollade in våra lilla "Tuss". Sen iväg till gympan med ida-li och idag fick även gabbe följa med.
 
Inte lätt annars att få ihop allt när jesper jobbar på annan ort och jag pluggar och kommer hem sent. Men skönt jag kunde bli med idag, barnen behöver ju föräldrarna med sig ibland, bara att finnas där betyder ju mycket. Ida-li hade varit så duktig idag sade en av ledarna och det är jättestort för henne. Blir ju inte samma sak när morfar är med. Så jobbigt att inte kunna vara med jämt, känner mig smått nedstämd just nu =(
 
Även gabbe ville börja på gympan och det är ett jätte framsteg, han har ej velat gå förut. Så nu ska snälla Ing-Marie hämta båda barnen innan gympan så de får åka med henne ner. Så skönt när man har snälla vänner som kan hjälpa en när man själv inte får ihop saker just nu. 
 
Jesper är på Brukarråds möte på dagis och barnen kollar nya tingeling. Jag längtar efter värmedynan =)
 
Har fått lite beställningar idag på bokstäver, så är DU intresserad av nåt till er själva eller att ge bort till dop, giftemål etc hör av er.
 
 
Dessa kostar 450 kr  (2 bokstäver+hjärta)
 
Och detta gör jag på min fritid (hobby syssla)
 
Ha det gott
 
// A

Helgens roligheter

Kategori:Allmänt

Ja då har det varit helg igen! Vi har tagit det allmänt lugnt och skönt men började lördagen med att rensa barnens rum på massa leksaker. Nu har vi blivit stränga vad gäller att plocka fram leksaker och sedan plocka undan efter sig. Det som ligger på golvet åker i sopen!!
 
Efter lunch gick vi till skridskobanan. Det snöade och blåste järnspikar men vi stannade kvar en stund iaf. Gabriel är såå duktig, även om han springer över isen och inte åker =)
 
 
 
Mina älskade barn...och sambo ;)
 
Fick med oss ida-li´s kompis Miranda hem och sedan vart det fullt ös. Fick även ett samtal från ida-li´s kompis joelie som även hon ville leka och hon var ju oxå välkommen. Tjejerna avlöste varandra och joelie´s mamma och våra barns gudmor frida satt här och bubblade lite. Vi bestämde då att hon och hennes gubbe skulle komma över på käk och mello.
 
Det blev en trevlig kul kväll med både mello, lite nostalgi musik och avslutningsvis lite "Gangham style" =)
 
Joelie sov kvar till ida-li´s lycka!
 
Söndagen var lugn. Jag vaknade med nackspärr =(
Syster yster med familj kom över på mat och stannade några timmar iaf. 
 
Det var denna helg! Nästa vecka sportlov, känns behövligt.
 
 
 
 

Kalle-Johan

Kategori:Allmänt Skolan

Fredag igen och då har vi Karl-Johan. Idag hade vi även öppen butik. Tjejerna hade gjort så mycket fint och tror nog det mesta blev sålt.
 
Elin var snäll och tog kort på mitt bidrag till Fairtrade tävlingen och det blev jättefina.
 
 
 
 
Vi åkte lugnt till Hova för vi visste ju när tåget gick. När vi kom fram var bommarna nere och Ulrica körde in så jag skulle försöka genskjuta tåget. Jag ut fort och viftade, men tåg konduktören sket i det och drog. Snopet stod jag där med lång näsa och undrade vad som hände,tåget skulle ju inte gå förrän om 6 minuter. Ut på hemsidan, ja då har det bytit tid. TACK!!!
 
Ulrica körde mig till Laxå och vi gjorde ett stopp på Carlssons i Finnerödja för att köpa semlor. Skulle nämnligen till min vän Linda och fika och hon va såååå sugen på en wienersemla =) Köpte varsin till Ulrica och hennes man Tage som de fick mumsa på till kvällen.
 
Det  blev en liten pratstund hos Linda, det var bara typ sen 23 december vi sågs =( Två studerande som kör järnet och har småbarn, det är inte bra för förhållandet ;)
 
Hämtade barn, handlade och förberedde fredagsmyset. Taco´s vad annars?!
 
Sen blev det underhållning på elitnivå och då syftar jag inte på "Gladiatorerna" vi såg på, utan våra egna kämpar som stred för fulla muggar =)
 
 
Japp, dessa två små barn blir som "Panzar" och "Bullet"  kl.20.00 på Fredags kvällarna. Helt galna och igår avancerades det även med hjälmarna på =) 
 
Mina små troll!!

Magkatarr...

Kategori:Allmänt

Magkatarr är inget kul att ha..är hemma idag för jag orkade helt enkelt inte iväg till skolan.
 
Det har varit mycket på många vis nu och kroppen börjar säga ifrån mer och mer. Men nästa vecka är det iaf sportlov så då får jag försöka vila upp mig lite samt plugga på provet vi har veckan efter.
 
Over and out!!

Tävling´s bidragen är klara!

Kategori:Allmänt Skolan

Idag fortsatte vi med våra brudbuketter. Det har varit mycket jobb med denna "snabel" som vi kallar dem. Mycket stifta, tråda och flora tejpa. När man väl tror man har gjort färdigt så är det bara att fortsätta, går åt så väldigt mycket material. Men här är det färdiga resultatet:
 
 
 
Denna var riktigt svår att få till i formen tycker jag men den blev helt ok. Hann inte riktigt klart mitt handtag.
 
Och idag så skulle vi få reda på vilka som skulle gå vidare i Fairtrade tävlingen, samt att vi skulle få rösta på de 4 bidragen som eleverna på skolan röstat fram. Erika som går en lärling utbildning gjorde sitt bidrag igår och även hennes bidrag fick vara med i tävlingen. Så 5 bidrag skulle bli 3.
 
Dessa 3 buketter gick vidare till tävlingen:
 
Erika´s
 
 
Marléne´s
 
 
Ja, kan ni tänka er...Min =) AnnSophie´s
 
 
Jag är såå glad och stolt!! Tänk att min bukett gick vidare till tävlingen!  Och jag som var så glad över att den blev så som jag ville, bara det var en bedrift för mig.
 
Tog lite bilder igår för det  var såå vackert väder igår
 
 
 
Här fick jag även med Ulrica och Susanne
 
 
 
 

Helt slut...

Kategori:Allmänt Skolan

Åh vad trött jag är ikväll.. =( ... Dagen började med att mitt tåg var försenat 30 minuter, inte kul!!  Och väldigt glad att Ulrica väntar på mig. Tråkigt att det inte går fler bussar ut till skolan på fm.
 
Idag har vi fortsatt stiftat blommor till vår engelska brudbukett men jag hann inte börja med den . Efter lunchen så började vi med våra tävlings bidrag till Fairtrade tävlingen. Jag kämpade på in i det sista och blev precis klar när vi skulle ställa upp alla 12 buketter så eleverna kunde rösta på dem.
 
Vi fick ej reda på nåt resultat idag , det blir nog imorgon. Hur som helst så blev jag så nöjd med min bukett och det betyder massor för mig.
 
Här är alla bidrag:
 
 
Och mitt bidrag är i mitten =)
 
Sen var det bara att städa och iväg till bussen. Idag skulle jag hämta Idali, Melker och Emrick vid minis och köra hem dem, så det va till att hinna med tåget hem. Jesper var i Arboga också så han kunde inte hämta mig heller. Men jag hann hem =)
 
Jag är såå trött, det är verkligen fullt ös hela tiden, funderar ibland på om man kommer att komma ihåg nåt efter denna utbildning när man stressar så hela tiden. Nej nu ska jag sova.
 
Sov så gott// A

Lugn fm

Kategori:Allmänt

Då var det måndag igen efter en lugn helg. Jag har varit gräsänka som man säger då Jesper varit på vift ute i Sverige och lärt sig mer om Fitline. 
 
I lördags fick vi besök av en av mina bästa vänner Frida som även är barnens gudmor, och hennes flickor. Det var kul då vi inte setts på ett tag. Skolan tar all min tid just nu så på helgerna vill man bara vara med sin familj. 
 
Kvällen gjorde vi kebab tårta och den blev jättegod =) till den så kollade vi på melodifestivalen och barnen dansade..och klädde på sig..mössor..hm..jaja, bara de har kul så.
 
 
 
 
På söndagen så åkte vi till en annan kompis, Linda och där fick Gabriel ett par fina skridskor..hans första så han va jätte stolt. Han har aldrig åkt skridskor förut så han var väldigt förväntansfull.
 
På med skridskorna och iväg..eller ja kanske inte riktigt. Fick gå runt med han lite och hjälpa till men efter ett tag så gick han framåt själv och kunde även resa på sig. Min duktiga kille! Idali har åkt en del förut så hon åkte runt själv.
 
 
 
Det blev en sen lunch, men glada och en aningens trötta barn, jag var ganska mör själv. Framåt kl 19 kom Jesper hem och då inte själv. Han hade med sig vår nya familjemedlem. Låt mig få presentera:
 
" TUSS "
 
 
Detta är vår ena kisse Nisse´s lillebror och fast vi bara har haft honom i ett dygn nu så har vi sett att de är väldigt lika i sättet. De ligger likadant oxå...
 
                                        NISSE                                                                                TUSS
 
 
 
Idag gick vi igenom veckan som vanligt och började även stifta blommor till vår brudbukett som vi ska göra imorgon. Då ska vi även göra varsin bukett till Fairtrade tävlingen. Jag har ju pysslat med min i helgen, en del av den iaf, nu fattas bara blommorna. Kommer bilder imorgon och då får ni nog veta vilken bukett som blev utvald som tävlingsbidrag från vår klass.
 
Ha det gott// A
 

Kaffehalvevär

Kategori:Ekonomi

Idag är det fredag och åter dags för Karl-Johan´s lektion. Han är så bra och rolig =) Idag började vi vår lektion med att se och lyssna på Nils Ferlin´s "När skönheten kom till byn". 
 
Sen var det läxförhör och direkt på moms,resultatbudget,intäkter,marginaler,bruttovinster och sist men inte minst = mervärdesskatt
 
 
Detta är inte min grej kan jag säga, och det är väl därför man håller på med blommor. Som Caroline sa" Vi är esteter".
 
Dagen avslutades med Mats Ljung´s "Kaffehalvevär"
 
 
Det har verkligen varit en underbar dag idag. När jag hämtat barnen idag så var det snabbt hem för då skulle vatten mätaren bytas ut. Barnen och jag fikade sen tog det inte lång stund innan min lille kille somnade
 
 
Han vaknade nyss och säger att han har ont i halsen..suck..han får INTE bli sjuk.
 
Idag tänker jag även på en nära vän och barndoms kamrat vars pappa Börje gick bort idag. Mina tankar går självklart till hela hennes familj. Solen har strålat idag och jag tror att himlen tog emot honom med öppna armar. 
 
Min far är själv i himlen och han och  Börje har haft mycket roligt  på somrarna i våra sommarstugor. Börjes svärson finns även han hos änglarna och jag tror inte att himlen någonsin blir sig lik med dem 3 däruppe!
 
Tänker på er alla 3 idag och ljusen är tända för er !!
 
Kramar i massor Nettan
 
Älskar dig!
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook