annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Teknik

Kategori:Allmänt Skolan

13 / 9
 
Genomgång av olika tekniker inför teknikprov nästa vecka och vi fick även göra en corsage i limteknik.
 
 
1. Trådning
2. Enkel & dubbel skaftning
3. Stiftning
4. Surrning
5. Corsage
6. Rosett
 
 

Avlång och rund bordsdekoration

Kategori:Dekorationer

 12 / 9
 

Idag har vi gjort en avlång och en rund bordsdekoration. Vid den avlånga dekorationen fick vi vara noga med att följa 3 linjer:
 
- Lång linje
- Central linje
- Sido linje
 
Man fick vara noga med att se till att inte dekorationen blev rund i formen.
 
Först fick vi göra iordning krukan, och skära till oasisen
 
 
 
Sen fick vi börja sätta manschetten av läderblad, och de skulle stickas så nära kanten det gick i 90 grader.
 
 
 
 
 
Den långa linjen markerades med läderblad
 
 
Den långa linjen utmärktes med lila eustomes.Den centrala linjen utgjordes av röda rosor och de bestämde även bredden på dekorationen. Har täckt med grön utfyllnad i botten.
 
 
Den gula knappsantinin visar sidolinjen. 
 
 
 
KLAR!
 
Nu till den runda bordsdekorationen. Här gäller nästan samma teknik. Börja forma oasis och stick i läderbladen
 
 
Jag har inga bilder tagna under arbetets gång, tyvärr men får förklara lite hur jag gjort. Börja med att placera ut toppblomman (i mitten) denna blomma bestämmer höjden. Placera en ros på var sida mitt emot varandra, dessa utgör bredden på dekorationen. Fortsätt med att placera ut rosorna i en rund form. Sedan fyllde jag ut med knappsantini. Så här blev resultatet:
 
 
 
 

Nivåbukett

Kategori:Buketter

11 / 9
 
Dessa underbara blommor ska vi använda i veckan
 
 
 
Det vi fick börja med var att först göra en "bukett", en grund i grönt med blad. Tog tyvärr ingen bild på bara detta. Sedan fick vi sticka ned blommor i denna. Buketten skulle vara 2/3 hög och stjälkarna 1/3. 
 
 
En liten detalj på bladet samt en liten fågel =)
 
Gjorde även en nivåbukett i låg modell
 
 

Klassrum

Kategori:Allmänt Skolan

Så här fint är vårt klassrum =)
 

Frösådd med Mimmi

Kategori:Trädgårdsodling

Idag fick vi välja varsin fröpåse på Mimmis lektion som vi skulle så. Jag valde "Foxglove", upptäckte att fröna va minimala, så det blev att fukta jorden och strö ut dessa. Bara att invänta resultatet om några veckor.
 

Projekt Liseberg

Kategori:Allmänt Skolan

 
 
 

Redesbukett och fortsatt övning på rundbunden bukett

Kategori:Buketter

Fortsatt övning på presentbukett med lite mindre fokus på spiralen dvs. att stjälkarna ligger åt samma håll  och rör sig runt en bestämd punkt och lite mer fokus på hur blommorna är placerade.
 
 
 
Vi fick även en liten uppgift till denna dag. Att införskaffa björkris från hängbjörk, då detta är mer lätt hanterligt och böjbart. Detta ris bladade vi av och därefter tog vi riset och formade som en cirkel. Vid bindställena använde vi myrtentrån och vill man få mer effekt, använd gärna en färgad tråd som passar ihop med någon blomma i buketten. Lade riset lite kors och tvärs över cirkeln för att få mer effekt. 
 
Vi gjorde ett handtag med grön tråd och band ihop det med flora tejp.
 
 
 
Blommorna stack man sedan ned uppifrån och man måste vara försiktig så inga blommor blir mosade. 
 
Så här blev resultatet:
 

Spindelstomme

Kategori:Allmänt Skolan

Nu har vi fått göra en spindelstomme som vi ska använda senare i utbildningen. Den är gjord av svart tråd och sedan tejpad med flora tråd. Det man ska tänka på är att den svarta tråden rostar i vatten så man måste tejpa den först. Vi använde 7 st trådar som vi mätte ut handtag på och sedan böjde vi dem 90 grader.
 
Trådarna placerades ut jämnt och sedan lindade vi myrtentråd runt så de blev mer stabila och även flora tejp. Myrtentråden lindade vi sedan runt trådarna så de bildade ett "nät". 
 
Så här blev resultatet:
 
 

Stiftad tärnbukett

Kategori:Bröllopsbinderier

Denna dagen fick vi göra en stiftad brudtärnebukett. Vi fick förlänga stjälkarna med passande trådar och sedan linda dessa med flora tejp, sk stiftning. Detta gör att man själv kan välja formen på blommorna, vilket håll man vill de ska "luta" åt. Detta är mest vanligt i bröllopssammanhang.
 
Dekorerad med sisal, myrtentråd, band och nål med pärla
 
 

Presentbukett

Kategori:Buketter

Den första praktiska dagen fick vi öva på att göra en hög rundbunden presentbukett (se bild) och även en kompakt låg rundbunden presentbukett, tyvärr hade jag ingen bild på den.
 
 
 
 
 

Ugglebergets Naturreservat

Kategori:Studiebesök

Fredagen den 24 Augusti gick minibussarna till Ugglebergets naturreservat där vi skulle studera växtligheten och få lära oss lite om överlevnad. Vi blev indelad i 4 grupper ; Mossen, Skogen, Bäcken och Branten. Jag, Silvia och Johanna blev tilldelade skogen, så vi tog kort och studerade vad som växer mestadels där. Detta projekt skulle vi sedan längre fram presentera för klassen och Britt-Marie i form av en Power Point Presentation. Det gick bra trots att JAG glömde USB minnet med vår presentation!
 
På denna bild ser vi längst upp: Ekorrbär blad och nere till höger: Ett dött träd som kallas för "låga"
 
På dessa bilder ser vi från vänster uppifrån: Lummer och fint gräs 
Från vänster nerifrån: Näverlav och björnmossa med en stor barkbit
 
Vår floristlärare Fredrik gjorde dessa dekorationer av vad som fanns i skogen, väldigt vackra =)
Bilden längst ner var en bit ifrån skogen , där satt vi och fikade. Underbar dag!
 
 
 

Läckö Slott

Kategori:Studiebesök

Torsdagen den 23 Augusti var vi till Läckö Slott. Där fick vi se deras fina trädgård och fick även en rundvandring i slottet. Underbar miljö och låg väldigt vackert.
 
Jag älskar luktärt och denna "vägg" var verkligen en fröjd för ögat
 
 
 
Vi var även på en Interflora Fresh butik i Lidköping men den har jag tyvärr inga bilder ifrån. Där går Erika, en lärlings elev från Sötåsen, så det va kul att få en inblick i hennes vardag och få höra lite från föreståndaren hur det funkar med mycket.
 
 
 
 

En Praktisk Handbok - Snittblommor

Kategori:Allmänt Skolan

 
En jättebra bok där det står råd om hur du bäst sköter dina snittblommor och även en massa information om olika blommor. Och ej att glömma , de latinska namnen som är ett måste att kunna som florist =) Trevlig Läsning!
 
Jag köpte min bok hos:
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:Allmänt Skolan

Nu är det snart 4 veckor sedan Floristutbildningen började på Sötåsen och det är verkligen superkul! Denna bloggen skulle vi startat tidigare men det har varit fullt upp.  Bloggen är en del av utbildningen och ska finnas för allmänheten samt att det är ett bra sätt för arbetsgivare att kunna se mina verk. Då det gått ca. 4 veckor kanske inte allt kommer med som vi pratat om men jag ska försöka uppdatera och lägga in bilder på det jag har =)
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook