annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Brudbukett i orange

Kategori:Bröllopsbinderier

Tjo flöjt ....Nu är provet i färg gjort och jag siktade högt idag..G.. =) Nej skämt och sido, jag är glad om jag får G på detta provet. Har varken ork eller energi just nu med plugg..att sitta och nöta in varje kväll, min ork är borta. Vi är nog väldigt trötta i klassen nu och idag efter provet va de flesta trötta. Buketten vi skulle göra idag gick i orange färger och var väldigt svårt att göra. Mycket blommor i en liten oasis boll, det blev till att förankra det mesta av blommorna. Tappade orken lite i mitten av buketten för den var verkligen omständig att göra. Men när den va klar va jag faktiskt nöjd med den, även om en ros hamnade lite långt in och jag ville inte dra ut den. 
 
 
 
 
 
 
När buketten var klar ,vad det bara att ta kort på den och sedan ska vi plocka isär den. Så det man har hållt på och kämpat med en stund är sönder på någon minut =)
 
 
Efter detta var klart så hade vi lektion med Britt-Marie. Fick reda på att vi har prov v.10.  Sen pratade vi om fotosyntesen och långdag och kortdags växter mm. Torsdags eftermiddagar är vi ganska trötta, tyvärr så det är svårt att hänga med
 
När jag kom till Hova sken solen och himlen var så fint blå, fick lite vårkänslor då..
 

Lime

Kategori:Bröllopsbinderier

Idag hade vi Anna-Karin och då fick vi göra en droppformad brudbukett med rede i Lime. Vi använde oss av nejlikor och de skulle sitta väldigt kompakt. Först fick vi sätta i pinnar som vi skulle fästa redet i och sedan började vi med nejlikorna.
 
 
Sedan fortsatte vi att sätta i alla nejlikor. Vi datte även i en lime för effekt och även med kontrast färgen purpur, och dessa i form av nålar.
 
Sedan fick vi göra ett reda i form av myrtentråd och spoltråd. Jag valde, lime,purpur och rosa. Blev jättenöjd och fick bra omdöme av Anna-Karin
 
 
 
 
Vad dagarna går fort och imorgon ska vi ha färgprov..
 
Här kommer en häftig bild på Silvia som jag gjorde ikväll..
 
 
Livin the dream´

Vackra blommor

Kategori:Allmänt Skolan

Idag kom det en ny sändning av blommor, glömde dock att ta kort men får lägga in på de vackra imorgon. Det kom kallor, hypericum,rosor, nejlikor, germini,santini etc..underbara..
 
När vi tagit till oss våra blommor och snittat och rensat dem från blad var det dags för oss att göra buketter på tid...! Detta va svårt i början men efter en stund fick jag nog in snitsen på det. Gjorde dock bara på rosor och salal men de blev fina. Vi skulle göra buketter på 5,7,9,11 och 12 blommor + grönt.  En jättebra övning tycker jag. 
 
Imorgon ska vi göra brudbukett igen  och även på torsdag så vi fick göra klart handtagen tills dess ...
 
 
Vi har också bestämt oss för vad för blommor vår Fairtrde bukett ska innehålla. Jag har en liten tanke på hur mitt bidrag ska se ut men vi får väl se hur det blir i praktiken =) 
 
Alla i klassen ska göra varsin och sedan ska det väljas ut 3 stycken om jag inte minns helt fel. Vi får väl se hur det går.
 
Nu sitter jag här hemma i soffan och pluggar färglära till provet på torsdag, men jag är såå trött och snuvig så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Är man för trött orkar man inte lära sig nåt heller så lika bra att ge upp för ikväll. 

Äntligen tillbaka

Kategori:Allmänt Skolan

Idag kände jag mig iaf bättre och kunde åka till skolan. Fast det kändes som jag tog mina sista krafter, jäkla förkylning säger jag bara. Tåget var självklart jätte försenat men det kan jag ju inte styra över. Snälla Ulrika som väntar på mig =)
 
I skolan gick vi igenom hur veckan ser ut och det är fullt upp. Prov i färglära på torsdag och fortsättning med brudbuketter. Vi ska ju göra en bukett med fairtrade blommor lite längre fram så det gick vi oxå igenom vad vi ville beställa. Passar på att lägga upp en bild som jag tog på Plantagen sist jag var där ;
 
 
 
Så gudomligt fina och självklart från Fairtrade
 
Började även med formgivning idag och det var lite att hålla reda på. Vi fick alla varsitt "kapitel" som vi ska redovisa om nästa torsdag och jag som igår hette "Ann-Louise" när jag kom tillbaka ska redovisa om kontraster. Inte bra att vara sjuk, då glömmer lärarna vad man heter!
 
Lånade denna bilden av Ulrica för den är så fin. Siv hade med sig sin son Marcus idag. 
 
 
Måste även visa upp en blomma jag hjälpte min sambo Jesper att färdigställa då det inte fanns så mycket fint att välja på. Denna skulle till en kund som startat upp 
 

Vad hände??

Kategori:Allmänt

Ja det kan man ju fråga sig..VAD HÄNDE..?? Idali vaknade ju igår morse och hade feber samt hosta. Jag hade liite ont i halsen på morgonen samt den där konstiga känslan i kroppen man kan få innan man blir sjuk.  Tog några tabletter men känslan satt kvar, inte ens duschen igår kväll kändes bra. 
 
Vaknade imorse helt utslagen, rösten som alltid försvinner när jag blir sjuk är ff kvar till viss del. Halsen värker och snoret rinner,,underbart!! Min mor ringde imorse och hon va helt golvad hon också.
 
 
Vilken jäkla bacill att bryta ut fort!!
 
Har inte TID med att vara sjuk, man missar så sjukt mycket i skolan. Vi har ju inte bara teori på dagarna och läsa i en bok, allt praktiskt vi gör är inte kul att missa. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon för då ska vi "pimpa" en egen lampskärm.
 
Idag skulle vi göra en stiftad brudbukett. Gå gärna ut på mina klass kompisars bloggar som ligger länkade på min sida och se deras mästerverk =)
 
Nej nu ska jag försöka få i mig lite frukost. Inte ens kaffe vill jag ha och då mår jag dåligt!!
 
Ha det gott// A

Hemma med febrig Ida-Li

Kategori:Allmänt

Imorse vaknade Ida-Li med feber och krupp hosta =( Jesper va tvungen att vara på jobbet idag så idag fick jag vara hemma. Sjukt tråkigt, men ska faktiskt läsa min ekonomi och plugga färglära. 
 
Vi har redan plöjt igenom 3 Barbie filmer och nu är det dags för lite lunch..fruktsallad blev det för ida-li, gott och svalkande när man har feber.
 
 
Fick imorse ett glatt besked via facebook, då vi haft kontakt där. Att jag ska få ha mina 2 veckors praktik på Gullspångs Handelsträdgård! Ska bli sjukt roligt!
 
Ha det gott// AnnSophie

Fullkomligt kaos i huvudet!!

Kategori:Allmänt Skolan

Ja , nu e det full fart uppe i knoppen! Vi håller ju på med färglära nu som sagt och det är inte lätt precis. När man tror sig förstå lite så är det tydligen inte alls så utan tvärtemot. Herregud och detta ska vi ha prov i nästa torsdag!
 
Här är iaf mina skisser om två;tre och fyrklang. Hade tänkt att göra om dem. men då Fredrik sade att vi inte får betyg på dem utan att de är mer som en övning för oss, så beslöt jag att ha kvar mina fina "ägg" blommor =)
 
 
Vi gick igenom det mesta som var oklart idag på lektionerna med Fredrik, nu gäller det att läsa varje kväll annars går det nog åt pipsvängen nästa vecka =)
 
 
Vi fick till sist ta vad vi ville ha för blommor och utgå ifrån våra skisser vi gjort. Vi blev uppdelade radvis och jag som sitter på sista raden skulle göra en fyrklangs bukett. Jag började med att göra en bukett av violetta nejlikor, röda rosor,gula tulpaner. Den blev fin men inte spännande så jag bytte bort de gula tulpanerna mot 3 gula nålar. Blev mycket bättre.
 
 
Och nu skulle vi presentera våra buketter för de andra i klassen och förklara om det var primära,sekundära eller tertiära färger , om de va aktiva eller kalla etc..
 
 
Alla hann inte redovisa då klockan gick fort , men jag visade stolt upp min fina teckning ;) 
 

Ekonomi och Naturbruksmässa

Kategori:Ekonomi

Idag var det dags för företagsekonomi igen med Karl-Johan. Vi startade upp lektionen med Monica Zetterlund´s melodi " Rosens sång" och fortsätter med "Så kan det gå" av Tommy Körberg & Monica Zetterlund.
 
 
Härlig start på en fredag!
 
Vi ska på UF- mässa i Skövde v. 10 och ska tills dess skapa ett eget företag med eget tema m.m som vi ska sälja där. Idag blev vi indelade i grupper och jag ska "starta eget" med Caroline och Marlené. Spännande!!
 
 
 
Vi fick också gå på Sötåsens egna mässa som naturbrukseleverna fixat. Jättekul och intressant, de va väldigt duktiga och kul att se de så entusiastiska över vad de håller på med. En tipspromenad var också anordnad, får se om man vinner något =)
 
 
 
Efter fikat fortsatte ekonomi lektionen och vi tittade på en film "När Sverige blev rikt"  Den innefattar 3 stycken kortfilmer och den första vi såg var :
 
Svenska revolutionen 1830-1880
 
Tänk hur man bodde förr, trängdes i små torparstugor. Hur folk jobbade hårt och även barnen. Och som soldaterna slet för att gräva Göta Kanal, helt otroligt. En väldigt intressant film.
 
Nu är denna vecka slut, tänk vad fort det går!
 
 
 
 
 

Rundbunden brudbukett

Kategori:Bröllopsbinderier

Det är såå himla roligt att hålla på med blommor och att få göra dessa buketter, svårt men det ska det ju vara. När vi var klara med vår droppformade bukett så va det bara att ta sönder den och göra iordning brudhållare nr.2 til den rundbundna buketten. 
 
Vi började med att sätta dit en manschett och sedan placera ut rosor i 90 grader och en toppros. 
 
 
Sedan placerade vi ut mer rosor, fresia,vaxblomma, ranunkel och jag gjorde även en liten dekoration i form av ett galaxiblad och en nål. Lite dekorationsblad och vita nålar, sen va den klar!
 
 
 
 
Jag är jättenöjd med båda dessa dagar vi gjort brudbuketter och detta avslutades med ett gruppfoto på dem som inte hade hunnit plocka isär sina buketter: Åsa M, Susanne, Marlené,AnnSophie, Elin
Caroline och Silvia
 
 
Sista lektionen hade vi Britt-Marie och vi pratade om Växtfysiologi - Läran om växtens livsprocess. Vad växterna består av, även vattnets uppgift. Vi gjorde ett litet experiment oxå. för att se vilken som vissnar först då vi har salt i ena vasen, socker i den andra och bara vatten i det tredje.
 
 
Sen när jag kom på tåget i Hova upptäckte jag att jag tappat mitt pendlarkort jag köpte i måndags för 940 kr. Höll på att bryta ihop tåget men samlade mig och fick iaf åka gratis hem. Ringde Ulrica ifall hon skulle ner till Hova nåt men hon åkte ned extra för min skull för att se vom hon hittade det. Och som tur är visste jag vart jag hade tagit upp min telefon och kollat klockan, där på marken låg mitt kort!! Tack snälla underbara Ulrica !!
 
Det firades med en semla =) tillsammans med att göra klart de sista frågorna till Karl- Johans ekonomi lektion imorgon
 
 
 
 
 

Fortsättning med brudbukett

Kategori:Bröllopsbinderier

Idag var det bara att fortsätta med brudbuketten. Anna-Karin började med att visa oss hur vi ska sätta i resten av blommorna, här rosorna som får buketten att bli droppformad. Sätt ALLTID dessa i 90 grader!!
 
 
På fikat idag gav jag Ulrica ett Rock By Sweden armband för att hon är så gullig och snäll och väntar på mig på morgonen och kör mig till stationen på em. Hon är helt toppen och hoppas att hon vet att jag uppskattar det jättemycket.
 
 
Här sitter Ulrica och Silvia och lyssnar på anna-karin =) så gulliga så =)
 
 
 
 Mycket att tänka på men jag tror att Anna-Karin tyckte att den va helt ok =)
 
 
 
 
På eftermiddagen hade vi en Fairtrade utbildning inför Alla hjärtans dag. Det va väldigt intressant att se vart dessa rosor kommer ifrån och att höra om dessa kvinnor som jobbar med detta.
 
Gå gärna in på deras sida och titta: http://www.fairtrade.se/
 
 
 
 
 
 

Droppformad brudbukett

Kategori:Bröllopsbinderier

Idag är det dags för vår droppformade brudbukett. När blommorna kom så tog vi vad vi skulle ha i vår hink och sedan gjorde vi en hög luftig rundbunden bukett. Min bestod enbart av vackra Barbie rosor.
 
 
Sen va det dags att börja och vi fick som vi brukar gå fram och se när Fredrik började göra den droppformade buketten. Vi har ju aldrig gjort nån så spänningen är väldigt hög.
 
 
Han började med att klä baksidan av hållaren med galaxi blad och fortsatte sedan med att sätta i blommorna. Tiden gick i vanlig ordning väldigt fort och jag tog inga kort under tiden men så här såg den ut när jag ställde in den i kylen för att fortsätta dagen efter.
 
 
Här har jag satt i läderblad och plumoses som en manschett. Sedan Barbie rosen och fresia. Imorgon blir det mer blommor på Anna-Karins lektion.
 
 

Sjukgymnasten

Kategori:Allmänt Skolan

Ja då var det måndag igen och jag började min dag med ett besök hos sjukgymnasten i Karlskoga. Han såg en liten förbättring sen förra veckan och det känns ju bra.
 
På plats på skolan 12.45  så började vi med klassråd som vanligt. Vi fick våra brudhållare idag oxå =)
 
 
 
 
Imorgon ska vi börja med våra droppformade brudbuketter och idag fick vi två brudhållare, Ladynett och Lady. Vi fick rensa rent dem och sen på med floratejp för bättre fäste och sedan klä om dem. 
 
 
 
 Vi har även gått igenom vår färglära och lite av läxan vi har tills på torsdag. Det är en riktig djungel kan jag säga det jag har läst hittills. Men prov nästa torsdag så det är bara att plugga!!
 
Kan också meddela att vi fått en ny klass kompis..Damon heter han....yuuuuhuuu.. =)
 

 
 
 
 

Ekonomi

Kategori:Ekonomi

Idag har vi haft ekonomi på schemat. Detta är en ny kurs för oss, och det kommer att bli lärorikt på många vis då det kommer att förbereda oss i arbetslivet på den ekonomiska biten.
 
Först fick vi låna boken "Små företagande", som vi ska använda oss av denna kursen. Vi fick sedan ett papper där vi skulle fylla i lite saker att tänka på om vi ska starta eget t.ex efter denna utbildning.
 
Som t.ex Budget,lokal,marknadsföring, leverantörer..mm..det är inte bara att starta nåt =) men jag är inte rädd för detta. Vill man något så tycker jag att man måste våga chansa, även om det är i en liten skala till att börja med.
 
Vid 9.30 åkte vi till vår lärares hem, där hans fru Marianne har ett krukmakeri och då va det ju perfekt att kunna få fråga lite om detta. Hon hade sin försäljning i ett litet hus på deras tomt och det var jättemysigt.
 
Vi fick även fika hos Karl-Johan och marianne och deras son Adrian dök även upp för lite eget företagande prat =)
 
 
 
 
Karl-Johan pratar ekonomi
 
Då var det helg igen, men skönt med mjukstart även om vi haft lov. Nu är det dags att fixa tacos med barnen
 
Ha det gott // A
 

2013

Kategori:Allmänt Skolan

Nu är vi tillbaka efter ledigheten. 2013...Nytt åt nya utmaningar, hoppas på ett bra år :/
 
Idag har vi haft Fredrik hela dagen och gått igenom lite om vad vi ska göra de närmaste veckorna. Brudbuketter, färglära, prov etc
 
Kommer att bli en tuff termin framöver på många vis.
 
Imorgon har vi ekonomi för första gången, det ska bli intressant.
 
kram på er// A

Sy och åter sy

Kategori:Allmänt

Idag har jag sytt i stort sett hela dagen..Idali Skulle få nya gardiner och även ett draperi till sin våningsäng. Tänkte hunnit med Gabbes också idag men oj vad tiden går fort. Och mitt under detta ramlar min lilla kille och slår sig i vardagsrums bordet. Shit vilken bula det blev..
 
 
Nu är jag ÄNTLIGEN färdig med Idali´s rum, ska göra klart Gabbes imorgon då jag inte vill ha nåt sånt här framför mig, nu när skolan börjar vill jag ha all ledig tid fri för annat. Idali blev nöjd och jag med =)
 
 
'
 
Imorgon ska jag klippa mig och det behövs med mitt burr jag har på huvudet =) Hoppas det blir bra, har ff inte vant mig vid vad jag ska göra med det =) Saknar mitt korta hår lite för det är inte bara med ett långt.
 
Nattinatt // A
 

Nyårsafton

Kategori:Allmänt

Idag är det sista dagen på 2012. Hoppas att år 2013 blir ett bra år för alla. Jag har en termin kvar på min florist utbildning och har lite planer på vad jag vill göra efter det. Jag har fått många nya underbara vänner som jag hoppas kommer finnas i mitt liv på ett eller annat vis. Jag hoppas att alla får vara friska. Nyårslöften är inget för mig för jag vet att de bryts iaf =) men kan iaf lova att jag kommer göra allt för min familj och det löftet kommer jag inte att bryta!! Att jag vill få ordning på min rygg och gå ned i vikt är ett löfte jag heller inte kommer att bryta.
 
För några dagar sedan var jag och IdaLi hos Åsa och hon hjälpte mig att sätta dit löshår! Tänk vilken omställning! Väldigt ovant men nu får jag en chans att se om det är långt hår jag verkligen vill ha, annars blir det kort igen.
 
 
Gott Nytt År på er alla vänner ! 
 
Kramar AnnSophie

Julafton

Kategori:Allmänt

Idag är det ÄNTLIGEN julafton, som barnen har väntat. Det blir en lugn dag idag med min mor och far, mycket mat ska ätas dock =) Julstrumporna va det första som det letades i och däri låg det ju paket från tomten..Gabbe fick en film och idali en princessklänning..
 
 
 
Efter en stund åkte julklänningen på =)
 
 
Gabriel sprang runt i kalsongerna hela dagen =) men fick ett kort på honom iaf =)
 
 
Hoppas ni alla fick en underbar jul !
 
 

Dan före dan

Kategori:Allmänt

 
 
Idag är det inte bara dagen före julafton utan även min lille kille Gabriels födelsedag. Idag fyller han 4 år och det var beställt bilar tårta, och självklart skulle min kille få det =) han fick även sin efterlängtade bil matta.
 
 
 
Gästerna mumsade på det som bjöds och även kissen väntar på nåt gott =)
 
 
Detta blev som vanligt en bra dag i goda vänners lag och Gabriel var nöjd med sina presenter.
 
 
 
 
 
 

Avslutning i Skövde

Kategori:Allmänt Skolan

Tåget gick ifrån Laxå i vanlig ordning och i Töreboda hoppade även Ulrica på idag. Vi skulle samlas hos Susanne för att ge Fredrik en julklapp ifrån oss och för att shoppa lite i Skövde för att sedan äta lunch på Pim´s.
 
 
 
 
 
 
Fredrik fick en mysig mössa, glögg och godis. Vi fick goda lussebullar och kaffe,te hos Susanne, Tack för det, va mumsigt värre =)
 
Sen va det bara att ge sig ut och shoppa lite =) Jag hittade denna fina poster som många kommer att glädjas åt =) eller vad säger du Åsa N ...????
 
 
12.30 va det dags att infinna sig på Pim´s för lite lunch. Där fick alla vi tjejer varsin julklapp av Fredrik och det tyckte jag var fruktansvärt gulligt. 
 
 
 
Drömmen om att bli florist..
 
En jättetrevlig avslutning och även om det ska bli skönt med lov så längtar jag till vårterminen.
 
 
 
 

Sista öppen butik 2012

Kategori:Allmänt Skolan

Idag är det öppen butik , sista för iår. Man säger ju att man tar på sig säljar ansikte och det va precis vad Sivan gjorde...
 
 
Här är mina härliga klasskompisar Hanna och Susanne vi fick står och sälja första vändan idag
 

Tisdag och full fart med julgrupper

Kategori:Allmänt Skolan

Idag är det full produktion av julgrupper etc. Butik sötknoppen har öppet imorgon och då ska det vara fullt i butiken. Sen hade vi alla fått beställningar på olika grupper vi skulle göra och denna gruppen skulle Britt-Marie ha och ge bort i jul:
 
 
Vi hade också äran att få vara med på invigningen av skolans uterum, där fick vi kaffe och smörgås.
 
 
De som hade byggt detta kom med häst och släde, jättefint.
 
 
Efter lunchen blev vi bjudna på denna otroligt goda kaka som Hanna gjort, så god att man kunde nästan ta 2 bitar..vilket vissa gjorde...mmm
 

 
 
 
 
 
 
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook