annsophieb.blogg.se

En blogg om allt och lite till...Välkommen !

Sista veckan på praktiken

Kategori:Gullspångs Handelsträdgård

Sista veckan på praktiken gick i samma anda som första =) men nu har man ju kommit in i det lite mer.
Måndagen gick åt att snitta om blommor i kylen och nya som kom. Några av tjejerna hade varit på Gustavssons på lördagen så de hade hittat lite nytt. Så här såg det iaf ut innan det nya, fräscha kom in i kylen
 
 
 
Ovan: Rosor och prärieklocka
Nedan: visar den vegetativa stilarten på prärieklockans stjälk =)
 
 
En ros..liite annorlunda än vanliga =)
 
 
Efter påfyllning av blommor
 
 
Upptäckte oxå koi fiskarna som de har till försäljning
 
 
Sammanfattar lite av det jag gjorde under veckan:
 
 
 
 
 
 
Fick en dag med mig fina tulpaner hem ..de stod en hel vecka =)
 
 
Var med Ida en fm när hon exponerade ett fönster..
 
 
Då vi skulle åka till svärmor på födelsedags kalas på söndagen, passade jag
på att göra en bukett till henne
 
 
Sedan var denna praktik gjord. Har varit såå himla kul och alla har varit så snälla =)
 
Fick välja ut en kruka och blommor till ett arrangemang ,men hann inte plantera det på plats utan det gjorde jag hemma
 
 
Satte dit en ljuslykta samt julklappen vi alla tjejer fick varsin av Fredrik, vår lärar..ett dream hjärta..
Jag håller definitivt min dröm vid liv då det gäller att starta en egen liten butik. Jag hoppas den drömmen blir sann inom en snar framtid. Känner själv att jag har inget att förlora. 
 
Kan ju säga att jag har vissa projekt på gång med hjälp av min sambo och detta kommer jag att uppdatera här om på bloggen..men inte riktigt än =)
 
Tack underbara Gullspångs Handelsträdgård för mina 2 veckor. Rekommenderar alla att åka dit och köpa sommarblommor nu. Det ska iaf jag göra =)
 
// Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tredje, fjärde och femte praktikdagen

Kategori:Gullspångs Handelsträdgård

Har varit dålig på att uppdatera här på bloggen. Veckorna på praktiken gick så fort och jag har varit väldigt trött på kvällarna. Under första veckan så gjorde jag mycket arrangemang och nivåbuketter. Det övade jag på och det är svårt att få ihop, speciellt när man ska binda ihop buketten=) Har planterat en del också och självklart stått i kassan. Här kommer lite bilder från dagarna.
 
 
 
 
 
Och här är Annelie´s lilla Elvis..
 
 
Och det finns även 6 lovebirds..mor och far samt 4 barn..
 
 
 
 
Fick med mig en fin bukett med hyacinter på fredagen
 
 
Helgen var lugn men då det är så bra och jag trivs så längtade jag efter måndagen.
 
 
 

Andra praktikdagen

Kategori:Gullspångs Handelsträdgård

Dag två och på plats kl.9.30 då butiken öppnar så följde med Marina ut och slängde blad etc på deras kompost. Fick även se deras växthus och Oh My Good vad mycket fint. De odlar väldigt mycket själva såsom penseer, hyacint, pelargon,murgröna mm. 
 
Snittade om lite mer idag och vattnade. Fick även göra små fina "påsar"..jättesöta..
 
 
Marina plockade fram lite blommor som jag skulle plantera och jag fick välja tillbehör som jag ville.
 
 
Gjorde även dessa
 
 
Och denna fina påskplantering
 
I övrigt har det varit en ganska lugn dag, tror inte folk vill ge sig ut när kylan kommer krypande. Och imorgon ska det tydligen bli snö också. Inte kul!
 
På hemvägen såg jag dessa fina hjortar som inte brydde sig så mycket om mig. Tackar iaf bilen jag mötte som "varnade" mig med en helljus blinkning,förstod då att det var nåt på vägen.
 
 
Innan jag gick hem gjorde jag och Emma reden. Köpte med en underbar hyacint bukett till mor  för att hon var snäll att laga mat till mig och barnen när Jesper var på Hockey. Tack för det ,smakade gudomligt!
 
 
Sen var det dags att lägga barnen och ta en kaffe och titta på min favvo serie " The big bang theory"
 

Första praktikdagen

Kategori:Gullspångs Handelsträdgård

Äntligen så har dagen kommit , första praktikdagen. Ska bli jättekul och jag är väldigt förväntansfull. Hittade inte min plånbok när jag skulle åka så jag fick lite panik men hittade den till slut så jag hann fram i tid =)
 
Såg även Ulrica på andra sidan vägen..=)
 
På min praktikplats idag har det varit "snittdag"  och ena kylen har vi snittat om blommor och diskat ur vaser. Gustavssons kom också förbi så nu har man inspekterat lastbilen..ojoj vad mycket fina blommor, ville ha allt :) Lite övning på latinska namn blev det med.
 
Har lärt mig kassan så den kan jag nu och även deras kortmaskin. Känns skönt att det gick bra. Har inte varit mycket kunder idag men jag har varit med och tagit några iaf. På lunchen läste jag Mariestads Tidningen och vem hittar jag inte där..jo lilla Lovisa..hon blev ju intervjuad på UF-mässan i fredags..
 
 
Fick även göra 2 stycken nivå buketter på fri hand. De blev godkända =)
 
Sen såg jag detta budskap sitta på en dörr och det stämmer så bra
 
 
Dagen gick väldigt fort och vips så var klockan 18. Jag var hemma runt 19, jättetrött =) men nöjd efter en bra dag. Väldigt trevliga är de på Gullspångs Handelsträdgård och vad mycket fint!
 
 

UF-mässan

Kategori:UF-Mässan

Idag är det dags för uf - mässan. Jag åkte samma tid som vanligt men va superstressad då tiden går fortare än vad man tror. Väl i Skövde stod Åsa på perrongen och väntade. Hanna skulle hämta upp oss och köra till Arena där mässan var.
 
Strax var hela styrkan på plats och vi började bära in saker för att iordningställa vår lilla "butik".
 
 
Här har vi gänget: Fredrik, Hanna, Åsa,Lovisa,Silvia och Marlene..jag och Siv tog kort =)
 
 
Hanna
 
 
 
 
 
 
Dagen började vääldigt bra med att HERO kom förbi och blev fotad med oss =)
 
 
Dagens kassa blev väl inte så mycket som vi hoppats på med håller tummarna för andra halvan av klassen som står imorgon. 
 
På vägen hem skulle jag boka tågbiljett och då var det slutsålt!! Jaha, det va det!! Åkte med Marlene till Hova och där mötte Jesper  upp oss. Vilken tur att det oftast alltid löser sig på nåt vis =)
 
Tack igen Marlene för skjutsen =)
 
 
 

Torsdag

Kategori:UF-Mässan

Fortsatta förberedelser för alla inför helgens mässa. Första startade vi med Britt-Maries prov. Gud vad nervös jag var =) Gjorde det jag kunde och det resulterade i ett B(mvg)..som jag är jätteglad över. Dock är jag lite sur att jag inte skrev på ett svar som jag tänkte då det visade sig vara rätt =/ men så är det.
 
Fick även tilbaka formgivningsprovet där jag fick ett C(vg)och det är jag oxå nöjd med då jag tyckte det va lite krångligt. Inte mycket att skriva om dagen men bilder tog jag =)
 
Hoppas det blir lite i denna =)
 
 
Marlenes fina arrangemang till mässan
 
 
Dessa gjorde Caroline och Elin till mässan
 
 
Det var denna dagen, imorgon dags för mässa!!
 

Förberedelserna fortsätter

Kategori:UF-Mässan

Förberedelserna fortsätter inför UF-Mässan i Skövde. Jag,Marlene och Caroline fixar med våra kryddor, recept etc..kommer att bli såå bra.
 
Här kommer lite bilder på tjejerna när de arbetar
 
Fina Åsa är såå duktig att texta så och det gör hon mer än gärna..
 
 
 
Här har vi Silvia..hon är duktig på väldigt mycket t.ex att hantera krukor =)
 
 
Här har vi Susanne och Lovisa, de fixar med påskriset
 
 
Elin och Hanna sopar lite..rediga töser..
 
 
Här har vi Marlene och Caroline i full speed
 
 
Silvia och Ulrica  fixar planteringar i de finaste pastell färger
 
 
På eftermiddagen blev det lite go´fika i form av semlor..mumsigt värre..
 
 
Lärlingseleverna har gjort jättefina reden till UF-Mässan så här såg några ut
 
 
Tog ett jättefint kort på vår ekonomi lärare Karl-Johan och Kronprinsessan Victoria , som togs när hon var här på besök..stiligt värre..!!
 
 
Imorgon har vi prov för Britt-Marie, det är jag skit nervös inför kan jag meddela.. Sen ska det sista göras i nför helgen och allt ska packas. Blir en fartfylld dag.
 

Begravningsdekoration

Kategori:Begravningsdekorationer

Japp idag fortsatte jag med min begravningsdekoration och tjejerna fixade med vår monter. Har inga bilder inifrån klassrummet då jag var inne i min dekration, men det kommer imorgon. Så här blev iaf min dekoration som både jag och Fredrik var nöjd över.Lite små justeringar och några saker att tänka på till nästa gång men fick ett bra omdömme på den. Och jag är jättenöjd =)
 
 
 
 
Ja en helt klart lyckad dag! 
 
Nu sitter jag och pluggar till Britt-Marie´s prov på torsdag och jag börjar bli liite smått trött, lätt att bli det efter 3 timmar i växternas värld! Som tur är har jag Tuss som hjälper mig iaf =)
 
 
Nu är det nog snart dags att sova....

Måndagar går fort..

Kategori:Allmänt Skolan

Ja som sagt..måndagar går fort i skolan. Idag hade vi klassråd och sedan skulle jag börja med min kistdekoration jag inte gjorde pga att jag låg sjuk. Så jag blev tilldelad en bild och blommor sen var det bara att sätta igång. Det jag hann göra idag var att sätta i det gröna, mer blir det imorgon.
 
 
Tjejerna fixade och donade med vårt monter i klassrummet som vi ska ha i Skövde på UF-mässan. Bäst att veta hur allt ska stå när man kommer dit.
 
 
Ulrica körde mig, Silvia och Caroline till Töreboda. Fanns inte mycket utrymme i baksätet då det stod en bal med spån där men det såg ut att gå bra iaf =)
 

Måndag

Kategori:Allmänt

Tänk vad fort helgerna går..men å andra sidan så går ju veckorna jättefort! Helgen har varit lugn, i Lördags var vi och gratulerade Jespers syster Maria som fyllde 40 år. Alltid lika kul att träffas, synd att det blir så sällan bara. Jag tog ingen bild men denna tog Jesper och det visar ju syskon kärlek på hög nivå ;)
 
 
Vi kom hem precis lagom till Melodifestivalen och andra chansen. Sicken tur att Robin gick vidare, hans låt är såå bra tycker jag. 
 
Söndagen bestod av plugg...har ett prov på Torsdag som jag är väldigt nervös över. Och det är svårt också, jag har tränat lite men det känns som om inget fastnar =(
 
Vi passade även på att åka till Macdonald´s för söndags lunch och det är ju lika kul varje gång =)..och gott!! Sen tog vi en sväng in till Örebro och åkte runt, Ida-Li älskar alla hus därinne =)
 
Sen var denna helg över.
 
Idag fyller mitt hjärta år !! Det blir att fira lite ikväll med familjen men blir lite mer festligheter på lördag. 
 
Nu sitter jag och bloggar lite men har även alla papper till provet framför mig..herregud!! Idag hämtar Marléne mig och Caroline vid pressbyrån för vi ska iväg och fixa lite krukor till UF-mässan.

UF-mässan

Kategori:UF-Mässan

Idag har vi Karl-Johan och vi gick igenom mycket inför vår UF-mässa vi har i Skövde den 8-9 Mars. Det ska bli väldigt kul. 
 
Vi hade företagsmöte och Silvia blev vår ordförande och Sivan blev "ULLA-BELLA" sekreterare =)
 
Vi gick igenom mycket såsom vad vi ska heta, och vi kom fram till "120 Gröna Fingrar". Vi ska oxå tapetsera våran monter och Ulrica fick i uppdrag att försöka få Colorama i Skövde att sponsra oss med tapeter, GULA vårtapeter vill vi ha. 
 
Idag fick jag och jesper en monitor av åsa och hennes man. En ny leksak till jesper =) som ska sitta i vårat kök. Det kommer att bli kanoners ;)
 
Fredagar är korta dagar och vid 12.30 var jag och Ulrica på plats i Hova för att vänta in tåget som tar mig hem. Alltid lika kul på fredagar att få bubbla med Ulrica om veckan som varit.
 
När jag kom hem var det bara att åka ned och handla och sen hämta mina hjärtan på dagis. Jesper ringde mig runt 14 och då kom jag ju på att han hade möten i Laxå så han var hemma tidigare. 
 
Så vi åkte hem till mor och far för lite fika och fredagsmyset var igång =)

Utbildning

Kategori:Allmänt Skolan

Jag började min torsdag med ett litet besök hos VC men var snabbt på plats på skolan igen. Idag skulle vi gå en utbildning över internet om säkerheten i butik. Man fick få igenom massa information och efter det så fick man ta ett slut test. Det var inte det lättaste men om man klarade dem så fick man skriva ut detta diplom:
 
 
Efter utbildningen så fick vi fortsätta att öva på vår textning. Jag är inte riktigt nöjd och ska fortsätta öva, vill gärna ha ett A på detta =)
 
 
" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Share on Facebook